Willem II

MVV O14

Dinsdag 14 september 2021

NAC O14 - MVV O14   3-1

Met veel vertrouwen gesteund door de goede resultaten van eerdere wedstrijden vertrok de O14 op deze zaterdag met de bus richting Breda voor de wedstrijd tegen NAC.
Na een tussenstop kregen we te maken met een technische storing van de bus, gelukkig loste het probleem zichzelf op en konden we na klein oponthoud toch onze weg vervolgen zodat we toch op tijd in Breda waren voor de wedstrijd.

Vlak voor de wedstrijd werden de mannen gewaarschuwd om meteen goed bij de les te zijn want de warming-up had de trainers een slecht voorgevoel gegeven.
Dit voorgevoel kwam helaas uit, we werden vanaf minuut 1 door NAC onder druk gezet en waren overal op het veld een stap te laat waardoor we constant in de problemen kwamen.
Waar wij zelf verleden week de tegenstander snel op ruime achterstand hadden gezet overkwam dit nu ons zelf want binnen het half uur stond de O14 met 3-0 achter.
Ondanks het slechte spel hadden we 1e helft toch nog 2 kansen om de achterstand te verkleinen maar deze werden helaas gemist, en zorgde Raf met goed keeperswerk dat de achterstand niet groter werd waardoor het bij rust nog 3-0 was in het voordeel van NAC.

In de rust werden onze mannen goed aangesproken over het vertoonde spel.
Daarbij voerde de trainers een paar omzettingen door om in de 2e helft meer grip te krijgen op het middenveld zodat we minder in problemen zouden komen dan in de 1e helft, hetgeen ook lukte.

De 2e helft werden de zaken energieker en positioneel beter aangepakt en kwam de wedstrijd meer in evenwicht en golfde het spel op en neer.
In de 55e minuut kwam de O14 terug tot 3-1 na een mooi doelpunt van Luc die een goede voorzet van Sem fraai afwerkte.
Door dit doelpunt kregen de mannen het geloof dat er wellicht nog iets te halen was en werd NAC vastgezet en was het wel opletten voor de gevaarlijke counters.

5 minuten voor tijd had de bal voor ons op de stip gemoeten na een overtreding net binnen in het strafschopgebied echter de scheidsrechter legde de bal erbuiten.
Wat/Als had er nog voor ons ingezeten als we deze strafschop hadden gekregen en benut hadden ???
Daarbij dient wel gezegd te worden dat NAC vlak hierna bij een counter ook een strafschop had moeten krijgen.

Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en was over gehele wedstrijd gezien NAC de terechte winnaar.

Er had meer in kunnen zitten als de O14 vanaf het begin bij de les was geweest.
Jammer, op naar volgende week met de derby tegen Fortuna Sittard op het programma.