NAC Breda

MVV O14

Zaterdag 18 september 2021

Deze zaterdag stond voor de O14 de derby  Fortuna Sittard op het programma.
Gesteund door aanmoedingsfilmpjes van de hoofdtrainer Klaas Wels en aanvoerder Sven Blummel van MVV 1 (waarvoor nogmaals dank) begon de O14 aan de wedstrijd.
De eerste 10 minuten waren niet al te best, daarna trok de O14 het initiatief naar zich toe en zette Fortuna Sittard vast op eigen helft, dat hierdoor alleen lange ballen kon geven om enigszins onder druk van MVV uit te komen.
Na een vrije trap van Orfeo kopte Luc de bal binnen en leken we op een 1-0 voorsprong te komen echter dit doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel volgens de grensrechter van Fortuna.

De beelden na afloop bewezen ons gelijk: absoluut géén buitenspel.

Vlak hierna kwamen we toch op een 1-0 voorsprong nadat Dani een corner van Thom binnenkopte.
De O14 bleef de betere ploeg en creërde voldoende kansen om de voorsprong te vergroten, helaas werden de kansen niet benut en vergat men zichzelf te belonen met een grotere voorsprong waardoor het bij rust slechts 1-0 was in het voordeel van MVV. Het had bij rust echter al 4-0 moeten staan, gezien het spelbeeld en de vele uitgespeelde mogelijkheden.

Na rust was de wedstrijd wat meer in evenwicht, het voetbal van onze mannen werd wat rommeliger omdat de O14 zich liet meeslepen in het vechtvoetbal van Fortuna Sittard.
Toch kwam de O14 in 45e minuut op 2-0 voorsprong na een doelpunt van Amine.
Fortuna Sittard probeerde wel terug te komen in de wedstrijd maar ze waren niet bij machte om onze achterhoede in grote problemen te brengen waardoor de wedstrijd zonder dat er nog al te veel gebeurde richting het einde ging.
Aan de stand veranderde niets meer waardoor de O14 verdiend de 3 punten in Maastricht hield door een 2-0 overwinning.

Een wedstrijd waarin de O14 liet zien dat het met de juiste instelling een moeilijk te kloppen ploeg is. Wederom een mooie overwinning in een Limburgse derby (na eerder al 3-2 van Roda in een oefenwedstrijd gewonnen te hebben). De week werd afgesloten met een 1e plaats op de ranglijst, mede vanwege de uitslagen op de andere velden. De competitie is pas begonnen en er zijn nog 9 finales te spelen, maar de resultaten van de afgelopen weken en de stand op de ranglijst geven het team veel vertrouwen.

Op naar volgende week: de lastige uitwedstrijd tegen FC Eindhoven!