Zaterdag 28 augustus 2021

Bekerwedstrijd

FC Dordrecht O14 - MVV O13  3-3

MVV O14 w.n.s. 4-5

Zaterdag 28 augustus was het eindelijk weer zo ver, de eerste officiële wedstrijd stond weer op de planning voor de O14. De eerste wedstrijd was een bekerwedstrijd tegen derde divisionist FC Dordrecht O14.

Alle spelers en stafleden hadden er weer veel zin in en iedereen kwam met plezier en vertrouwen richting de wedstrijd.

De wedstrijd begon om 15.00 uur op het jeugdcomplex van FC Dordrecht en MVV begon zwak aan de wedstrijd met slordig balverlies, dat leidde tot een 1-0 achterstand in de 12e minuut. MVV verloor de bal op het middenveld en de spits van FC Dordrecht maakt een mooi doelpunt door een afstandschot waarbij de bal over de keeper, onder de lat in de goal vliegt.

Na het tegendoelpunt pakte MVV het spel op en begon het als team te voetballen.

In de 23 e minuut creëren ze een mooie aanval en wordt er een vrije trap gegeven op 20 meter van de goal. De vrije trap wordt genomen door Thom en hij trapt de bal mooi over de muur in de rechterbovenhoek.

MVV krijgt veel vertrouwen, gaat direct in de aanval en dat lijdt tot een penalty in de 25e minuut. Dani pakt de bal en trapt de bal  gecontroleerd in het rechterzijnet en het staat 1-2 voor MVV.

In de 30e minuut valt Robbe geblesseerd uit en komt Skip in de ploeg, 5 minuten later krijgt Skip de bal voor zijn voeten en op een afstand van 20 meter trapt hij de bal mooi binnen en het staat 1-3 voor MVV.

We gaan met een verdiende voorsprong de rust in en de teams maken zich klaar voor de 2e helft.

MVV startte zwak in de tweede helft en had veel moeite met het opportunistisch spel van Dordrecht dat veel lengte in de ploeg had daardoor kreeg FC Dordrecht meer grip op de wedstrijd.

In de 48e minuut is het dan ook raak, door een mooie steekpass van de middenvelder krijgt de spits de bal en trapt hij hem gecontroleerd in de linker onderhoek en het staat 2-3.

Je ziet aan MVV dat deze goal pijn doet en na de aftrap verliezen ze weer slordig de bal, waardoor de spits van Dordrecht weer aan de bal komt en vanaf 16 meter de bal in de linkerhoek plaatst en het staat 3-3.

MVV creëerde in de tweede helft weinig tot geen kansen en door de hitte waren veel spelers in de tweede helft uitgeput.

In de 52e minuut maakt bram een mooie actie en de rechtsback komt met een gestrekt been in op Bram, hierdoor moet Bram het veld verlaten en komt Kyell in de ploeg.

In het laatste kwartier van de wedstrijd kreeg FC Dordrecht nog 2 aantal mogelijkheden maar Stefan hield MVV goed in de wedstrijd met mooie reddingen.

Na 70 minuten floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en de jongens konden zich gaan klaarmaken voor de penalty’s.

MVV had de tos gewonnen en mocht beginnen met het nemen van de strafschoppen.

Dani pakt de bal voor de eerste strafschop en trapt de bal voor de 2e keer in de rechterhoek en helaas zat de keeper er goed bij. Vervolgens is FC Dordrecht aan de beurt maar de bal vliegt hoog over het doel en het blijft 0-0.

De tweede penalty wordt binnengeschoten door Raoul. Die komt in de linkerhoek en raakt de paal, maar het staat 0-1. FC Dordrecht schiet de bal in de rechter hoek, maar daar zit Stefan uitstekend bij het blijft 0-1.

De derde penalty wordt geweldig binnengeschoten door Thom in de rechterkruising, maar Dordrecht scoort ook en het staat 1-2.

De vierde penalty wordt geschoten door Raf, helaas zit de keeper er goed bij in de rechterhoek en FC Dordrecht scoort wel en het staat 2-2.

Penalty nummer 5 en 6 worden door MVV en Dordrecht allebij benut het staat na 6 penalty’s 4-4. De penalty’s worden goed binnengeschoten door Orfeo en Skip en het is een spannende penaltyreeks.

Penalty nummer 7 wordt geschoten door Amine en hij trapt de bal mooi in de linkerhoek en vervolgens schiet FC Dordrecht de bal links van de paal, waardoor MVV wint met 4-5 en hierdoor door is naar de achtste finale van de KNVB Beker.

Iedereen was opgelucht en na de wedstrijd kon de overwinning gevierd worden in de bus en had MVV een gezellige terugreis richting de Geusselt.