29 maart
20:00

NAC Breda

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Bouchon D'en Face

Hun droom kwam uit. Op 2 oktober 2013 opende Le Bouchon d’en Face voor de eerste keer de deuren. Het restaurant is gestoeld op een bijzonder goed uitgedacht concept dat tot op de dag van vandaag een grote aantrekkingskracht heeft op levensgenieters in het algemeen en liefhebbers van de klassieke Franse keuken in het bijzonder.

Traditionele en eerlijke gerechten voor een betaalbare prijs, ia van meet af aan het uitgangspunt. Le Bouchon d’en Face is op de keper beschouwd veel meer dan een bistro. Het is een kruising tussen een bistro, een taverne en gastronomie, waar geestigheid en durf voorop staan. Typerend voor een bouchon (zoals de authentieke restaurantjes in het oude centrum van Lyon worden genoemd) is de persoonlijke band die het personeel naarmate de avond vordert als vanzelfsprekend weet op te bouwen met zijn gasten. 

De bedenkers en grondleggers van Le Bochon d’en Face, Yves Mullenders en Gyan Vliegen, maken in inmiddels geen deel meer uit van het team. Yves is inmiddels eigenaar van een aantal andere horecazaken in Maastricht; voor chef-kok Gyan leek een andere weg geplaveid: hij ontmoette in Le Bouchon d’en Face op een zeker moment een oogverblindende Française. Ze bleek de liefde van zijn leven te zijn. Hij besloot zijn hart te volgen en daarmee zijn grande amour. Inmiddels maakt hij furore in de keuken van een restaurant in Juan-les-Pins aan de Côte d’Azur.

website www.bouchondenface.nl/