Problemen met het bekijken van deze nieuwsbrief?
NIEUWSBRIEF  
MVV MAASTRICHT SPONSORNIEUWSBRIEF
EDITIE 2 – JULI 2010
 
 

Beste sponsor,

MVV Maastricht bouwt met respect voor zijn verleden aan een glansrijke toekomst. We zijn een club in (weder)opbouw en samen met u leggen we de fundamenten voor dat nieuwe MVV Maastricht. Het succes van dat nieuwe MVV Maastricht steunt op een aantal pijlers. Enkele van die dragers zijn financiële gezondheid, gezonde sportieve ambities, maatschappelijke betrokkenheid en een open en transparant beleid. Deze nieuwsbrief is exemplarisch voor die nieuwe, open manier van communiceren. In deze tweede editie vooral aandacht voor voetbalzaken, met name de voorbereiding op het komende voetbalseizoen 2010-2011. Rest mij u veel leesplezier toe te wensen!

Paul Rinkens
Voorzitter MVV Maastricht

In deze nieuwsbrief:
• SELECTIE 2010-2011
• RENÉ TROST NIEUWE HOOFDTRAINER
• SPOOK UIT HET VERLEDEN: DE KWESTIE OLE TOBIASEN

• SAMENWERKING AMATEURCLUBS, TALENTONTWIKKELING EN SCOUTING
• KLEIN GEUSSSELT EN KUNSTGRAS
• SPELERFONDS

SELECTIE 2010-2011
Op vrijdag 13 augustus opent MVV Maastricht het voetbalseizoen 2010-2011 in de eigen Geusselt tegen FC Volendam, dat vorig jaar op de zestiende plek in de Jupiler League eindigde. Manager Voetbalzaken Ron Elsen is druk bezig de huidige selectie van veertien spelers uit te breiden naar achttien. Zo komt de KNVB-licentie voor het seizoen 2010-2011 niet in gevaar en, niet onbelangrijk, zijn alle linies sterk bezet. Elsen wil aan elke linie nog één (ervaren) speler toevoegen.

De ruggengraat van de selectie wordt gevormd door een aantal ervaren spelers, dat wordt aangevuld met jonge talenten als Bryan Smeets (17), Lance Voorjans (19), en Edwin Wang (19), die allen opdraafden in de voorbije oefenwedstrijden. De piepjonge Smeets bewees meteen zijn waarde: hij nam drie doelpunten voor zijn rekening in het met 11-0 gewonnen oefenduel tegen derdeklasser VV Eijsden.

Elsen trekt hard aan de vooralsnog clubloze Sjors Verdellen. De 28-jarige Verdellen is één van de kandidaten om de naar Helmond Sport vertrokken Philipp Haastrup op te volgen. De ex-speler van VVV Venlo staat ook in de belangstelling van enkele kleinere buitenlandse clubs. Een eerste gesprek met Verdellen verliep positief. Doelman Ruud Boffin keert na een half jaar op huurbasis voor VVV Venlo te zijn uitgekomen terug bij MVV Maastricht. Verdediger Brenny Evers’ contract is verlengd; hij zal zijn profcarrière combineren met een maatschappelijke loopbaan.

De contracten van de aanvallers Daniel Gomez en Ebrima Silah werden niet verlengd. Alexandre Bryssinck vertrok en ook Christian Brüls zet zijn loopbaan waarschijnlijk elders voort (afhankelijk van Westerlo).

RENÉ TROST NIEUWE HOOFDTRAINERAfgelopen woensdag presenteerden wij René Trost als nieuwe hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 45-jarige geboren Kerkradenaar volgt hiermee interim-trainer Ron Elsen op, die de positie van Manager Voetbalzaken zal gaan bekleden. Trost tekende een eenjarig contract, net als de nieuwe assistent-trainer Edwin Hermans. Gezocht is naar een trainersduo dat zich kan vinden in de nieuwe visie van MVV Maastricht en het als een uitdaging ziet een nieuw team van de grond af aan op te bouwen.

De 36-jarige Hermans speelde van 1995 tot 1997 twee seizoenen voor onze club en maakte derhalve deel uit van de selectie die in 1996-1997 de titel in de Eerste Divisie voor zich opeiste. Trost was vóór zijn aanstelling van 1998-2005 assistent-trainer bij Roda JC. Hierna coachte hij achtereenvolgens de Belgische clubs Patro Eijsden Maasmechelen, Lierse SK en KVSK United (thans Lommel United). Tijdens zijn spelersloopbaan speelde hij 311 wedstrijden voor Roda JC en scoorde hij 23 maal. In het seizoen 1996-1997 maakte hij bovendien deel uit van de selectie die de KNVB Beker won. Assistent-trainer Hermans beëindigde zijn spelersloopbaan pas in 2007 bij Willem II, de club waar hij na zijn carrière kortstondig assistent was.

Trost en Hermans werden op zondag jongstleden, tijdens de Open Dag, aan het publiek voorgesteld.

SPOOK UIT HET VERLEDEN: DE KWESTIE TOBIASEN
De verwikkelingen omtrent Ole Tobiasen, die van 2006 tot 2010 voor onze club uitkwam, zijn breed uitgemeten in de media en zorgden voor veel negatieve publiciteit. Na kritische uitlatingen werd de Deen door de toenmalige trainer Fuat Çapa uit de selectie gezet. Ook nadat Çapa zijn functie neerlegde, kwam de ex-Ajacied niet meer aan spelen toe.

Het voormalig bestuur van MVV Maastricht stelde Tobiasen de positie van technisch directeur in het verschiet, luidt de lezing van Tobiasen. Concrete toezeggingen hierover zijn echter nooit gedaan. Tobiasen, die momenteel uitkomt voor de amateurclub EHC uit Hoensbroek, spande een arbitragezaak tegen MVV Maastricht aan en claimt dat er wél harde afspraken zijn gemaakt. Hij heeft de zaak voorgelegd aan de spelersvakbond VVCS en wij wachten de uitkomst van het onderzoek af en wensen Tobiasen veel succes toe in zijn verdere amateurcarrière.

Naar aanleiding van de kwestie haalde Nol Hendriks, beheerder en aandeelhouder van ons spelersfonds, hard uit naar de toenmalige top. Hendriks verweet onze club een gebrek aan daadkracht op het technische vlak en haalde de nog immer vacante trainerspositie als voorbeeld aan. Met de recente aanstelling van het trainersduo René Trost en Edwin Hermans is deze kritiek voor een groot deel weerlegd.

MVV Maastricht vaart met het nieuwe bestuur een nieuwe koers. We willen alle spreekwoordelijke schepen achter ons verbranden, ook deze zaak achter ons laten en nog louter naar de toekomst kijken.

SAMENWERKING AMATEURCLUBS,
TALENTONTWIKKELING EN SCOUTING
MVV Maastricht formaliseert en intensiveert zijn samenwerking met diverse amateurclubs. Op die manier geven we handen en voeten aan ons maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Door het organiseren van clinics bijvoorbeeld, of door een speler uit het eerste elftal de buurt in te sturen om op een Cruijff Court een balletje te trappen met de jeugd. Vanzelfsprekend gedijen de amateurclubs en MVV Maastricht hier beide goed bij. Langs de velden van diezelfde amateurclubs zijn scouts van zowel MVV Maastricht als van de KNVB te vinden, op zoek naar talentvolle jeugdspelertjes. We willen talent ontwikkelen én helpen ontplooien. De grootste talenten stromen via onze jeugdgelederen door naar het eerste elftal.

KLEIN GEUSSELT EN KUNSTGRAS
Het Geusseltpark is volop in ontwikkeling. Het wordt een combinatie van wonen, werken en (sportieve) recreatie. Omdat op Klein Geusselt momenteel een kunstgrasveld wordt gerealiseerd, is de selectie voor zijn trainingen tijdelijk uitgeweken naar de velden van VV Scharn.

Datzelfde kunstgras wordt misschien al zo vroeg als in de winterstop ook in stadion De Geusselt gelegd. De traditionele bezwaren tegen kunstgras zijn niet of nauwelijks van toepassing op de nieuwste generatie, die louter voordelen met zich meebrengt. Omdat kunstgras in tegenstelling tot natuurlijk gras slijtvast en duurzaam is, bestaan er geen bezwaren om ook de trainingen in het stadion af te werken, waarmee er op termijn een andere bestemming voor Klein Geusselt kan worden gezocht.

SPELERSFONDS
Er heerst nogal wat onduidelijkheid omtrent het spelersfonds. Hopelijk geeft de volgende berichtgeving duidelijkheid. In het spelersfonds, met aan het hoofd Nol Hendriks, is een aantal spelers van MVV Maastricht ondergebracht. Het spelersfonds staat juridisch los van MVV Maastricht, dat een vrijblijvend samenwerkingsverband met het fonds aangaat. Management en trainers nemen autonoom beslissingen aangaande de selectie en het staat hen vrij buiten het fonds om spelers aan te trekken. Mits dit budgettair mogelijk is natuurlijk.

Er vindt maandelijks overleg plaats tussen het spelersfonds en MVV Maastricht. Dat wil zeggen tussen enerzijds Nol Hendriks en anderzijds Ron Elsen, René Trost en bestuursvoorzitter Paul Rinkens. Geen van de oud-bestuursleden van MVV Maastricht noch Nico Jongen is (in)direct verbonden aan het fonds. Oud-voorzitter Joseph Goumans is als Nol Hendriks’ privé-advocaat zijdelings betrokken bij de aan- en verkoop van spelers. Goumans is louter persoonlijk aan Hendriks gelieerd en niet aan het spelersfonds.

______________________________________________________________________

De volgende editie van onze nieuwsbrief is volledig gewijd aan het onderwerp Maatschappelijke oriëntatie. De daaropvolgende drie uitgaven zullen respectievelijk de topics Financiën, Organisatie en Vrijwilligers & Supporters behandelen.

Heeft u vragen of suggesties met betrekking tot deze nieuwsbrief? Stuur dan een mailtje naar info@mvv.nl.

   
design by ivengi
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? klik hier