http://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608446/NL/reg/sub-samycloseup.jpg http://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608454/NL/reg/sub-smylekrugredding.jpg http://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608455/NL/reg/sub-trainersdragengoal.jpg

Pittige klus voor MVV bij De Graafschap

Donderdag 07 september 2017

Aan het einde van deze maand weet MVV Maastricht waar het staat. Een programma in september met De Graafschap, Jong PSV, AZ (beker) en NEC mag gerust zwaar genoemd worden. “In deze wedstrijden kunnen we laten zien waar we echt staan”, zegt MVV-trainer Ron Elsen.

Te beginnen vrijdagavond 8 september op De Vijverberg tegen de Graafschap. Een leger aan spelers vertrok bij De Graafschap en dus zijn de Superboeren – net als MVV Maastricht – druk in de weer om de nieuwe spelers goed op elkaar te laten inspelen. Verloren werd er door beide clubs nogs niet. Elsen: “De Graafschap is een club die voor de bovenste plekken gaat. Kan dat ook gelet op het budget dat er voorhanden is.” De Graafschap heeft ongeveer twee keer zo veel te besteden als MVV.

De Maastrichtenaren proberen de goede aanvallende vorm van de laatste twee thuiswedstrijden ook in Doetinchem voort te zetten. De Sterrendragers scoorden namelijk in beide thuiswedstrijden zeven keer: GA Eagles 4x, FC Den Bosch 3x, maar uit wist MVV nog niet te scoren. Het eerste uitduel van het nieuwe seizoen eindigde bij Telstar immers in 0-0.

Het zal tegen de Graafschap zeker geen makkelijke avond worden, de tegenstand zal vele malen groter zijn dan bijvoorbeeld het pover spelende FC Den Bosch. Dat blijkt ook wel uit de laatste ontmoeting op 17 april van dit jaar, toen verloor MVV nog met 2-0 op de Vijverberg. Op 9 december 2016 overigens veroverden de Maastrichtenaren in eigen huis drie punten op de Graafschap, ook toen werd het 2-0. Elsen: “De Graafschap uit is altijd een moeilijke klus. Goede ambiance, veel publiek, maar ook deze keer gaan we gewoon uit van onze eigen kracht. Dat zullen we het hele jaar blijven doen met in uitzonderlijke gevallen aanpassingen aan specifieke kwaliteiten van de tegenstander.”

In de eerste wedstrijd van dit jaar behaalde De Graafschap een punt in Eindhoven. Tegen Jong PSV werd het 2-2. De daaropvolgende thuiswedstrijd werd knap van Cambuur (2-0) gewonnen. Vorige week wist de ploeg van trainer Henk de Jong bij RKC niet te scoren, in Waalwijk werd het 0-0. De club, die na de degradatie uit de eredivisie, aan z’n tweede achtereenvolgende seizoen in de Jupiler League bezig is, eindigde afgelopen seizoen op een teleurstellende twaalfde plek. Trainer De Jong moet dit jaar 11 nieuwe spelers inpassen: “We willen dit jaar bovenin meedoen, dat is onze doelstelling. Dan kun je je in wedstrijden niet verstoppen. Dat doen we dus ook tegen MVV niet. We gaan voor eigen publiek zeker voor de overwinning.  Ik moet wel zeggen dat MVV ook dit seizoen weer een goed elftal heeft.” De Graafschap mist vrijdagavond in ieder geval wel verdediger Myenty Abena (blessure) en middenvelder Tim Receveur (rode kaart) in de basiself.

Trainer Ron Elsen kan over een vrijwel volledige fitte selectie beschikken: “Shermar Martina moest vandaag (donderdag, red.) bij de afsluitende training met knieproblemen afhaken. Steven Pereira moet nog terugkeren van zijn interlandavontuur met Kaapverdië, maar de kans is groot dat hij er vrijdagavond gewoon bij is. Hoe dan ook heeft de selectie in de laatste wedstrijd bewezen een klein stootje te kunnen hebben. Het wordt een pittige maand, maar dat zie ik als een uitdaging. Daarbij kunnen wij dan wel stevige tegenstanders op het programma hebben staan, maar zo wordt ook tegen MVV aangekeken! Als we straks aan het einde van het seizoen maar op één van de spannende plekken staan. Dat is en blijft ons uitgangspunt.”

De wedstrijd tegen de Graafschap begint vrijdag om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter van den Kerkhof.