http://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608446/NL/reg/sub-samycloseup.jpg http://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608454/NL/reg/sub-smylekrugredding.jpg http://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608455/NL/reg/sub-trainersdragengoal.jpg

Noe geit ’t gebäöre: Halve Finale Play-Off MVV – sc Cambuur

Woensdag 17 mei 2017

“It giet oan!”, zullen ze in Leeuwarden zeggen. Hier in Maastricht zeggen we: “Noe geit ’t gebäöre!” MVV treft sc Cambuur in de Halve Finale van de Play-Offs. Donderdag 18 mei is de eerste wedstrijd van het tweeluik in Stadion de Geusselt (19.45 uur). Zondag 21 mei volgt de return in ‘Ljouwerd’.

sc Cambuur plaatste zich overtuigend voor de tweede ronde van de Jupiler Play-Offs. Dat deed het reeds enkele weken vóór het einde van de competitie. Uiteindelijk kwamen de Friezen zelfs nog dichtbij de uiteindelijke kampioen VVV Venlo (71 om 80 punten in het voordeel van de Noord-Limburgers). En dan te bedenken dat sc Cambuur in de winterstop nog de 9e plek op de Jupiler League ranglijst bezette. Dat toont wel aan dat de blauw-gele brigade van Sipke Hulshoff na de winter een lange eindsprint heeft ingezet en het dé ploeg was in topvorm. Bijna nog bereikte de club ook de finale van de KNVB-beker, maar AZ was in Alkmaar met 3-2 te sterk in de penaltyreeks van de halve finalewedstrijd na een 0-0 eindstand na reguliere speeltijd én verlenging. Eén en al euforie derhalve in Friesland in het jaar 2017.

MVV Maastricht zag het omgekeerde gebeuren in 2017. Na de uitwedstrijd in Eindhoven tegen Jong PSV, op 19 december 2016, bezette de ploeg de 3e plaats op de ranglijst. Afgelopen vrijdag 5 mei jl., plaatste MVV zich middels een 7e plek op de ranglijst als laatste ploeg voor de 2e ronde van de Play-Offs. Tien gelijke spelen in 2017 zorgden voor veel puntverlies. Vaak incasseerde de ploeg de uiteindelijke gelijkmaker ook nog in extremis.

Maar dat was de competitie. Dít zijn de Halve Finales van de Play-Offs. In deze wedstrijden gaat het erom: twee rechtstreekse duels om de finale te halen. Knock-out. Twee keer opladen. Twee keer #VollePetaj om in die finaleronde te komen. Dat besef is er bij spelers en staf, dat besef is er in de hele club. Nu gaat het om de knikkers!

De thuisploeg zal donderdag aanvoerder Nick Kuipers moeten missen. Sterker nog: hij mist beide wedstrijden tegen de Friese opponent. Dat is te wijten aan zijn actie tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk, waar hij tegenstander Voskamp een fikse bodycheck gaf. Scheidsrechter Van den Kerkhof twijfelde geen moment en trok rood. De KNVB schorste Kuipers voor 3 wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Hij zal knarsetandend op de tribune toekijken en hopen dat zijn ploeggenoten zijn seizoen met nóg twee wedstrijden verlengen. 

Naast hem op de tribune zit Florian Loshaj. Sinds de derby tegen Fortuna Sittard zit hij al ‘in de lappenmand’ met zijn knie. Of Shermar Martina en Hawbir Moustafa de wedstrijd wél halen, is nog de vraag. Beide hebben al enkele weken last van vervelende blessures.

Voor de wedstrijd op donderdag 18 mei, loopt de kaartverkoop goed. Kaarten zijn wél nog steeds te verkrijgen, online (klik hier), bij de MVV-Infobalie (tijdens werkdagen van 13.00 -17.00 uur óf bij de kassa’s op de wedstrijddag (geopend v.a. 18.45 uur). Zorg dat je erbij bent, want deze wedstrijd mág je absoluut niet missen. Spektakel en spanning gegarandeerd!

Als scheidsrechter is aangesteld door de KNVB de heer Mulder.