http://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608446/NL/reg/sub-samycloseup.jpg http://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608454/NL/reg/sub-smylekrugredding.jpg http://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608455/NL/reg/sub-trainersdragengoal.jpg

MVV met één doel naar Leeuwarden: scoren!

Vrijdag 19 mei 2017

MVV Maastricht weet wat het te doen staat, zondag 21 mei a.s. tijdens de return in Leeuwarden (14.30 uur). Tegen sc Cambuur zal, na het 1-1 gelijkspel in De Geusselt, in ieder geval gescoord moeten worden. Liefst natuurlijk zo vaak mogelijk…

Géén doelpunt voor de Sterrendragers betekent in ieder geval uitschakeling. Maar MVV heeft dit seizoen laten zien dat het in uitwedstrijden bijna altijd het net vindt. Enkel tegen De Graafschap niet (0-2). Én…. tegen Cambuur (4-0).

Aan die laatste nederlaag hebben de mannen van Ron Elsen ongetwijfeld nog pijnlijke herinneringen die ze graag weg willen poetsen met een goed resultaat in het Cambuur-stadion. Na de wedstrijd van donderdag jl. staan alle opties open om door te stoten naar de finale van de Play-Offs, die volgende week donderdag én zondag wordt afgewerkt.

Donderdagavond liet MVV in de Geusselt aan het eigen publiek zien dat de ploeg erin gelooft. Kelechi Nwakali maakte goed voorbereidend werk van aanvoerder Ricardo Ippel te gelde in de 8e minuut en even later was het Patrick N’Koyi die in kansrijke positie mocht koppen. Het fantastische tegendoelpunt van Van de Streek was een pijnlijke, maar zorgde er niet voor dat MVV uit zijn doen was. Onder aanvoering van onder andere Joeri Schroijen, die een plaag was voor de Friese verdedigers, joegen de Sterrendragers op een hernieuwde voorsprong. Bijna was die daar, toen Patrick N’Koyi in het strafschopgebied nog nét de voet dwars werd gezet door een Cambuur-verdediger.

In de tweede helft kreeg MVV, wederom via de voet van Joeri Schroijen, enkele goede kansen. Het doelpunt dat hij bij de 1e paal binnen roste, werd door de warrig leidende scheidsrechter Mulder afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Dat stond de Weertenaar echter zeker niet. Twee andere schoten van de linkervleugelaanvaller spatten op de vuisten van doelman Zeinstra uiteen. Omdat ook Cambuur niet meer kon scoren, eindigde de wedstrijd in 1-1. Sc Cambuur maakte een belangrijk uitdoelpunt, maar MVV Maastricht heeft absoluut laten zien dat er potentie is voor de return op zondag. Daarnaast zit Cambuur absoluut niet te wachten op een tegendoelpunt, en daar zal MVV uiteraard de hele wedstrijd op loeren. Spanning gegarandeerd!

In de wedstrijdselectie van de Maastrichtenaren zal weinig veranderen. Keeper Bo Geens speelde donderdag wel met een ingetapete knie, maar dat was meer uit voorzorg. Voor de rest is iedereen fit gebleven en zijn er géén schorsingen te noteren aan de zijde van de Sterrendragers. Minpunt is wel de blessure van Shermar Martina. Die bleek ernstiger dan gehoopt. Voor hem is het seizoen, net als voor Florian Loshaj, vroegtijdig afgelopen. Nick Kuipers zit zijn laatste duel schorsing uit na de rode kaart die hij kreeg tegen RKC Waalwijk op 5 mei jl.

Zondag a.s. fluit scheidsrechter Kamphuis het beslissende duel in Leeuwarden. Na zijn laatste fluitsignaal weten we of de Sterrendragers doordringen naar de Finaleronde van de Play-Offs.