http://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608446/NL/reg/sub-samycloseup.jpg http://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608454/NL/reg/sub-smylekrugredding.jpg http://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608455/NL/reg/sub-trainersdragengoal.jpg

MVV Maastricht blinkt uit op NK Youngstars!

Donderdag 20 april 2017

Woensdag 19 april jl. heeft het NK Youngstars plaatsgevonden op de KNVB Campus te Zeist.
Van 1000 deelnemers tussen de 6 -8 jaar, verdeeld over  10 clubs uit de Jupiler League, mochten er  10 spelers van iedere club de strijd aan gaan op het NK Youngstars.

10 voetbalspellen, de beste spelers van elke club, 1 titel. Wie wordt de winnaar van het NK Youngstars 2017?

De 10 toppers van MVV Maastricht waren erop gebrand om een goed resultaat te halen. Ze beseften wat er op het spel stond. Steeds beter willen worden en meer willen scoren, dat zit erin bij deze jonge jongens. Terwijl de ouders langs de kant als supporter genoten van de zon die af en toe doorbrak, hadden de kinderen zichtbaar plezier bij de verschillende spellen op het veld.
Zodra elk team alle 10 de spellen had afgerond, werden de scores van de spelers geteld.

Terwijl de begeleiders van Arno Splinter Sportevents de scores van de kinderen berekenden en zo de winnaars bepaalden, vond de penaltybokaal plaats. Alle 100 deelnemers kregen de kans om een penalty te schieten. Scoor je, dan mag je door. De manier waarop Keano Rouwette van MVV Maastricht zijn eerste penalty binnen schoot, beloofde veel. Uiteindelijk behoorde hij dan ook tot de laatste twee kanshebbers op de felbegeerde penaltybokaal. Zijn tegenstander mocht eerst aantreden, en schoot recht op de keeper in de hoop dat deze een hoek zou kiezen.
Keano gaf de keeper op zijn beurt geen enkele kans en met een hard schot in de rechter kruising schreef hij de penaltybokaal op zijn naam!

Maar het werd nog mooier voor MVV Maastricht. Én voor Keano…
Want de titel voor beste speler van het NK moest nog uitgereikt worden. Tijdens de spellen was het al te zien. Keano rende het snelst, schoot het hardst en behaalde de meeste punten.

Keano Rouwette wint de titel op het NK Youngstars 2017! Een fantastische prestatie!

Het was voor iedereen een dag om nooit te vergeten.

En dat gaan we ook niet doen, want vrijdag 21 april a.s. zal Keano voorafgaand aan de wedstrijd MVV Maastricht - Jong PSV in het zonnetje worden gezet. Graag tot dan allemaal!