http://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608446/NL/reg/sub-samycloseup.jpg http://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608454/NL/reg/sub-smylekrugredding.jpg http://www.mvv.nl/IManager/Media/17470/1608455/NL/reg/sub-trainersdragengoal.jpg

MVV kan zich verzekeren van deelname Play-Offs tegen Jong PSV

Donderdag 20 april 2017

Vrijdag 21 april neemt MVV het tijdens de 3e wedstrijd in 8 dagen op tegen Jong PSV. De nummer vier van de algemene ranglijst komt op bezoek in Stadion de Geusselt (20.00 uur). MVV Maastricht kan tijdens het treffen met de talenten van PSV Eindhoven deelname aan de Jupiler Play-Offs zeker stellen. Hierbij is het wel afhankelijk van de uitslagen op de andere velden.

Jong PSV komt vrijdagavond met een selectie naar De Geusselt die al het hele seizoen zeer constant presteert. De ploeg stond zelfs aan het begin van het seizoen een periode aan de kop van de ranglijst. Dat hebben de jonge Eindhovenaren echter niet kunnen volhouden, maar met een 4e plek op de ranglijst is iedereen in Eindhoven tevreden. De ploeg kan bogen op vaste basiskrachten als Gudmundsson, Paal, Rigo en Rosario. Daarnaast worden vanuit de PSV-selectie ook vaak jongens als Bergwijn en Lammers doorgeschoven. Die laatste is topscorer van Jong PSV met 17 doelpunten.

Maandag jl. won het team van Pascal Jansen de prestigestrijd tegen Jong Ajax met 3-1. MVV Maastricht verloor die middag zelf van De Graafschap in Doetinchem (2-0). De Sterrendragers speelden zeker geen slechte wedstrijd en hadden op basis van de kansenverhouding zeker een gelijkspel verdiend. Toch was De Graafschap effectiever. De thuisploeg scoorde in de laatste minuut de bevrijdende 2-0.

Ricardo Ippel maakte afgelopen maandag zijn rentree in de basiself, na de enkelblessure die hij opliep in Den Bosch, twee weken geleden. Daar staat tegenover dat Shermaine Martina vrijdag niet bij de wedstrijdselectie zit vanwege een blessure. Ook Hawbir Moustafa en Florian Loshaj kijken vrijdag vanaf de tribune toe vanwege blessures.

Het wordt vrijdag een spannende avond. sc Cambuur en De Graafschap zijn beiden in de race voor de 4e periodetitel. De Friese ploeg speelt in eigen huis tegen RKC Waalwijk, de Doetinchemmers treden in Almere aan tegen de nummer drie uit de periode, Almere City FC. Wanneer sc Cambuur de periodetitel pakt door een overwinning op RKC Waalwijk, is in de huidige algemene ranglijst plek nummer 10 de laagste plek die nog recht geeft op deelname aan de Play-Offs. Op plek 11 staat nu RKC Waalwijk met 50 punten uit 35 duels.  Die zouden in bovengenoemd geval op 50 punten blijven staan. Ook al verliest MVV vrijdagavond zelf van Jong PSV (en blijft het derhalve op 57 punten staan), dan zou de ploeg van Ron Elsen niet meer lager kunnen eindigen dan plek 10.

Uiteraard is dat niet de weg welke de Sterrendragers vrijdag zullen willen bewandelen. Een overwinning staat hoog op het verlanglijstje van de rood-witten. De laatste werd behaald thuis tegen Jong FC Utrecht, op maandag 13 maart jl. (4-1).

De heer Pérez is vrijdag de dienstdoende arbiter.