18:45

logo Willem II

Willem II

MVV Maastricht-NAC Breda: 1 - 4

Een slechte generale wordt vaak gevolgd door een goede uitvoering. Laten we ons daar maar aan vastklampen na de harde nederlaag van MVV thuis tegen NAC: 1-4. Dezelfde uitslag als in het duel afgelopen voorjaar, in de Play Offs. In de tien laatste ontmoetingen wist NAC er negen te winnen. MVV komt tegen deze inmiddels 'Angstgegner' tot slechts één zege.

Vanaf minuut één liep MVV achter de feiten aan. NAC opende wel furieus en kreeg meteen een paar corners. Het was dan ook niet verbazingwekkend dat de Bredanaars snel op voorsprong kwamen door Jan van den Bergh die een vrije trap binnen tikte. Bryan Smeets had niet veel later de gelijkmaker op de schoen maar faalde vrij voor het NAC-doel. NAC was wel scherp voor de goal: Janssen tikte de 0-2 binnen. Via een treffer van Leroy Labylle - een kopie zoals tegen Jong FC Utrecht - kwam MVV terug in de wedstrijd en kenden de Maastrichtenaren een aardige fase. Maar in de vierde minuut van blessuretijd besliste Aimé Omgba eigenlijk het duel al na zwak ingrijpen van de Maastrichtse defensie.

Wie na rust een rood-witte stormloop verwachtte, kwam bedrogen uit. MVV was overal te laat, verloor bijna alle duels en het leek alsof NAC met twee man meer op het veld stond. Dieptepunt was de 1-4 van Clint Leemans meteen na rust. De middenvelder waande zich in een speeltuin en mocht zo langs vier MVV’ers dartelen om daarna Romain Matthys kansloos te laten. De rest van de tweede helft had schriftelijk afgedaan kunnen worden: NAC hoefde niet meer, MVV kon niet.

Een slechte generale voor de derby volgende week tegen Roda. Laten we maar hopen op die goede uitvoering…

MVV-NAC Breda 1-4 (1-3), 4. Jan van den Bergh 0-1, 11. Dominik Janosek 0-2, 32. Leroy Labylle 1-2, 45+3. Aimé Omgba 1-3, 49 Clint Leemans 1-4.

Geel MVV: Koen Kostons en Ozgür Aktas

Opstelling MVV: Romain Matthys, Leroy Labylle, Ozgür Aktas, Wout Coomans (64. Nabil El Basri), Lars Schenk (32. Bryant Nieling), Nicky Souren, Bryan Smeets, Marko Kleinen, Tuna Tasci (86. Rayan Buifrahi), Koen Kostons en Mart Remans (64. Dailon Livramento)