18:45

logo Willem II

Willem II

MVV Maastricht-FC Dordrecht: 2 - 1

Wat leek een onbezorgde avond te gaan worden, sloeg na dik een half uur spelen voor MVV Maastricht toch nog om in een wedstrijd waar alle zeilen bijgezet dienden te worden om de winst binnen te slepen. Uiteindelijk gingen de Sterrendragers door inzet, werklust en karakter met een 2-1 zege terug de kleedkamer in. Met name dankzij de beste MVV’er op het veld: doelman Thijmen Nijhuis, die een foutloze partij speelde en enkele fraaie reddingen in huis had waardoor hij zijn ploeg overeind hield.

Klik HIER voor de reacties na afloop van Klaas Wels, Mart Remans, Thijmen Nijhuis en bekijk het feest!

Klik HIER voor de samenvatting (2.02 min.)

Speelde MVV vorige week tegen VVV bij vlagen prima voetbal, heerste in de tweede helft in De Koel maar ging toen alsnog terug naar Maastricht met nul punten. Ook deze keer werd er keihard gewerkt maar was het spel minder verzorgd en onrustiger maar bleven de volle drie punten in de Geusselt achter.

Na 140 tellen leek de avond al perfect te beginnen. Mart Remans werd op pad gestuurd middels een prachtige pass. Remans verschalkte de doelman maar via de binnenkant van de paal weigerde de bal in het doel te gaan. MVV had de smaak te pakken, zette Dordrecht goed vast en dit resulteerde in diverse goede kansen. Dordrecht counterde enkele malen gevaarlijk maar vond in een uitblinkende Nijhuis een sta-in-de weg. Mooi was het dan ook dat in de 17e minuut Mitchy Ntelo – die al enkele wedstrijden ‘droog’ stond als de kipper erbij was om van dichtbij 1-0 te tikken. Dit gebeurde nadat doelman Bossin de bal niet onder controle kreeg. Nog voordat de ploeg uit ‘Dordt’ deze tegenslag verwerkt had, lag de bal voor de tweede mal in het netje. Remans verscheen opnieuw alleen voor de doelman en bleef deze keer ijskoud: 2-0. Na zo’n 35 minuten leek MVV al met het hoofd in de kleedkamer te zitten. Normaliter zou dat om 20.45 uur ook zo zijn maar deze keer was de wedstrijd tien minuten later begonnen omdat de scheidsrechter van dienst in een lange file was beland. Dus om 20.55 uur kopte de boomlange N’Diaye geheel vrijstaand de 2-1 binnen.

De tweede helft leek prima te beginnen. Na een minuut lag de bal alweer tegen de touwen van de bezoekers, alleen Ntelo was te gretig: de doelpuntenmaker stond buitenspel. MVV begon steeds krampachtiger te spelen waardoor het voetballen ook steeds slordiger werd. Dordrecht rook bloed en trok ten strijde. Desondanks was de grootste kans in deze periode voor Orhan Dzepar. Uit een hoekschop kopte hij de bal langs de doelman maar werd vervolgens door een verdediger van de lijn gewerkt. Ook in de 78e minuut was MVV dichtbij de 3-1. Een fraaie bal van Sven Blummel leek in de kruising te verdwijnen maar Bossin tikte het leer uit de kruising. Aan de andere kant hield Nijhuis met een paar goede reddingen MVV op de been. Als slotakkoord was er de rode kaart voor Mathis Suray Bij een actie bij de cornervlag in blesserutijd duwde hij Mart Remans met twee handen hardhandig tegen de grond.

Opstelling MVV: Thijmen Nijhuis, Clint Essers (34. Rico Zeegers), Allan Delferierre, Matteo Waem, Leroy Labylle, Roland Alberg (67. Marko Kleinen), Orhan Dzepar, Nicky Souren (89. Mitchel Keulen), Sven Blummel, Mart Remans, Mitchy Ntelo. Toeschouwers: 3.030.  Scheidsrechter: Gerrets. Gele kaarten: Matteo Waem, Nicky Souren, Rico Zeegers, Mitchy Ntelo, Sven Blummel.