logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

voetbal

MVV Maastricht-FC Den Bosch: 0 - 1

Een kille lege Geusselt op een doordeweekse dag, miezerregen, mistflarden, koude wind, rondvliegende herfstbladeren…. Al deze ingrediënten zorgden voor een spookachtige ambiance waar de paar aanwezigen zich ook nog eens akelig bewust werden van de stilte onderbroken door af en toe geschreeuw van trainers en spelers….kortom een wedstrijd die afgewerkt werd in sferen die aan het betaalde voetbal geen recht doet. De uiteindelijke totaal onnodige 1-0 nederlaag van MVV tegen Den Bosch deed dan nog de rest met de gemoedstoestand van de aanwezigen en zelfs de afwezigen, die thuis voor de buis het duel hadden gevolgd. Want wat werden de warme aanmoedigingen vanaf de tribunes node gemist.

(Voor nabeschouwing met Klaas Wels klik HIER)

(Voor nabeschouwing met Clint Essers klik HIER

MVV had in de eerste helft het betere van het spel. Vooral Mitchy Ntelo was hierdoor twee maal dichtbij de openingstreffer. Echter in de 25e minuut schoof hij de bal van dichtbij net naast.  Een paar minuten later kon Marko Kleinen vanaf 18 meter uithalen, echter doelman Van der Steen werkte niet mee en tikte de bal over de lat. In de 44e minuut leek MVV dan toch op voorsprong te komen. Ntelo werkte de bal knap langs doelman Van der Steen in de goal, op advies  van de grensrechter maakte de leidsman direct een einde aan het Maastrichtse feestje: buitenspel!

In de tweede helft een slordiger MVV, waarbij vooral de tweede bal te vaak aan FC Den Bosch werd toegestaan. Dit resulteerde in de tweede helft ook in een balbezitverhouding van 38-62 procent in het voordeel van de mannen van trainer Jack de Gier. Het logische gevolg was dus ook dat Den Bosch vaker richting het MVV-doel marcheerde. In de 58e minuut moest doelman Romain Matthys al zijn kunnen inzetten om een van richting veranderde bal ternauwernood met zijn uitschuifbeen uit het doel te werken. In de 68e minuut een ongewoon moment voor de nieuwe doelman van MVV. Na precies 290 minuten spelen voor de Sterrendragers moest de goalie voor het eerst de gang naar het net maken. Na een persoonlijke fout in de defensie werd de bal verspeeld en vervolgens werd er niet goed in de zestien meter gedekt waardoor Van der Heijden de bal van dichtbij kon inkoppen. Nog voordat MVV goed en wel van de schrik bekomen was, stond het twee minuten later bijna al 2-0. Roy Kuijpers omspeelde doelman Matthys en schoof de bal in. Clint Essers, beste man bij MVV, redde de bal van de lijn. Even later leek de gelijkmaker in de kruising van Den Bosch te ploffen. Een diagonaal schot van Mart Remans was linea recta onhoudbaar onderweg naar de meest onbereikbare plek in het doel. Pech voor Remans, de bal ging 1 centimeter aan de verkeerde kant van de kruising aan het doel voorbij.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Rico Zeegers ( ), Clint Essers, Matteo Waem, Mitchel Keulen, Nicky Souren, Marko Kleinen, Orhan Dzepar Sven Blummel, Mart Remans, Mitchy Ntelo. Gele kaarten MVV: Clint Essers en Orhan Dzepar. Toeschouwers: 0.

Mitchy Ntelo lijkt de 1-0 tegen FC Den Bosch te scoren. De grensrechter heeft echter buitenspel geconstateerd.