18:45

logo Willem II

Willem II

Jong PSV-MVV Maastricht: 2 - 3

In een wedstrijd waarin MVV van begin tot het einde domineerde, de doelpuntrijpe kansen van de formatie van Verberne niet op drie handen te tellen waren, keken de Maastrichtenaren na 90 minuten bij Jong PSV toch tegen een 2-1 achterstand aan. In een alles-of-niets offensief werd in blessuretijd op het tandvlees de welverdiende zege alsnog binnen geharkt: 2-3. "Ik weet niet wat ik moet zeggen, ik heb nog nooit de winnende gescoord", aldus een dolgelukkige matchwinnaar Dailon Livramento direct na afloop.

MVV begon het duel voortvarend en had al na tien minuten op een 2-0 voorsprong moeten staan. Dit was het begin van een wedstrijd waarin MVV de lakens uitdeelde. MVV kwam defensief geen moment in de problemen, nou ja op hoekschoppen na dan. Jong PSV hapte constant naar adem en probeerde het vooral tijdens de eerste helft met enkele afstandsschoten maar die dwongen doelman Thijs Lambrix, zijn basisdebuut in verband met de schorsing van Romain Matthys, nooit tot ingrijpen. Terwijl iedereen de 1-0 verwachtte voor de Sterrendragers viel totaal onverwacht het doelpunt aan de andere zijde. Uit een hoekschop (.....)  kopte Dams de 1-0 binnen. MVV liet zich niet van wijs brengen en creëerde kans op kans. Om ze hier allemaal te beschrijven is onbegonnen werk, want dan moet iedereen een uurtje uittrekken om dit verslag te lezen.

Want ook na rust was het MVV dat het spel bepaalde en de daarbij behorende kansen kreeg. Na bijna een uur rondde Mart Remans een snelle aanval af: 1-1. In de daarop volgende minuten leek MVV het karwei af te maken maar binnen drie minuten had Bryan Smeets weinig fortuin. In minuut 65 raakte hij de binnenkant van de paal, drie minuten later ging hij alleen op weg naar de PSV-doelman. Hij stiftte de bal over de goalie, alleen hield deze daar rekening mee. Vier minuten later toonde PSV zich koelbloedig. En opnieuw......opnieuw uit een hoekschop liet MVV zich verrassen. Het wordt een langzaamaan saai verslag maar ook na de 2-1 achterstand kans op kans voor de Maastrichtenaren. Dat MVV op dat moment niet op een 8-2 voorsprong stond mag wel het wonder van Eindhoven genoemd worden.

Na 90 minuten hield de vierde official het blessuretijd-bord omhoog: nog vier minuten extra speeltijd. In deze vier extra minuten deed MVV wat het vorig seizoen tegen Willem II ook al had weten te bewerkstelligen: een 2-1 achterstand ombuigen in een 3-2 zege. Na drie minuten blessuretijd een hoekschop voor MVV. Alles in het rood en zelfs in het geel (doelman Thijs Lambrix) trok mee in de aanval. Dit zorgde voor zoveel verwarring bij PSV dat Koen Kostons vakkundig de 2-2 in het netje deponeerde. De honger van MVV was nog niet gestild. Een minuut later counterde MVV snel en gericht. Het was Dailon Livramento, net zes minuten in het veld, die zijn tegenstander op het verkeerde been zette en de meer dan verdiende 3-2 voor MVV op het bord wist te zetten. Hiermee kwam voor MVV een einde aan een reeks van vijf nederlagen op rij.

Opstelling MVV: Thijs Lambrix, Tim Zeegers, Özgür Aktas, Bryant Nieling, Leroy Labylle; Nicky Souren, Bryan Smeets, Marko Kleinen, Mart Remans (87. Dailon Livramento), Koen Kostons en Ryan Buifrahi (69. TunaTasci). Gele kaart: Ryan Buifrahi.