18:45

logo Willem II

Willem II

Jong PSV-MVV Maastricht: 2 - 2

Een ijskoude start. Zo zou je de beginfase tegen Jong PSV kunnen betitelen. Immers na een klein kwartier keek MVV tegen de talentenmachine van PSV aan tegen een 2-0 achterstand. Echter met vechtvoetbal tot en met de laatste seconde stond er uiteindelijk een mooie 2-2 op het scorebord.

MVV legt de laatste weken veel passie en strijd in het spel en dat wordt ook geregeld beloond. In het duel tegen de Jong-formatie uit de lichtstad was het niet altijd even mooi wat er op het veld te zien was, maar gestreden werd er hoe! .

De eerste twee mogelijkheden voor Jong PSV waren direct raak. In de derde minuut kopte Seelts uit een hoekschop 1-0 in, tien minuten later kwam Ledezema vrij voor doelman Romain Matthys te staan. Met een lob verschalkte hij de goalie. Aan de andere zijde bleven kansen van Blummel en Lake zonder succes. Vlak voor rust was Mitchel Keulen dichtbij de gelijkmaker. Echter ging zijn kopbal na een corner over het Eindhovense doel.

In de tweede helft een wedstrijd waarin beide ploegen op zoek gingen naar treffers. PSV loerde op de counter en MVV wilde de aansluitingstreffer produceren. En die viel een kwartier voor het einde. Een voorzet van Toshio Lake werd door PSV (Nigel Thomas) zelf in het doel gewerkt: 2-1. MVV rook nu bloed en bleef de aanval zoeken. Zes minuten later viel dan de gelijkmaker: een schot van Orhan Dzepar spatte op de paal uit elkaar, maar Arian Kastrati was goed bij de les en kopte de 2-2 in.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers (88. Elano Yegen), Rico Zeegers, Matteo Waem, Orhan Dzepar, Marko Keulen (69. Marko Kleinen), Nicky Souren, Sven Blummel, Toshio Lake, Mart Remans (46. Mitchy Ntelo). Gele kaart: Toshio Lake.