logo Willem II

Willem II

voetbal

Jong Ajax - MVV Maastricht: 4 - 3

Drie keer in een uitwedstrijd scoren en dan toch nog verliezen? Het overkwam MVV Maastricht vrijdag 19 maart op het veld van sportpark De Toekomst van Ajax. Tegen Jong Ajax werd onnodig met 4-3 verloren. En dat terwijl Arne Naudts in de slotseconde nog de 4-4 op zijn slof had.

MVV kreeg tot het duel tegen Jong AZ ruim 360 minuten lang geen tegendoelpunt te verwerken. Na de duels tegen Jong AZ en Jong Ajax is deze balans enorm verstoord: in een goede 140 minuten kreeg MVV nu maar liefst zes goals om de oren.

MVV begon voortvarend in een ijskoud Amsterdam. Desondanks plofte de bal na 12 minuten plots in het MVV-doel. Ünüvar kon een rebound tot 1-0 verwerken. MVV ging niet bij de pakken neerzitten en zocht voortvarend de aanval Na een half uur werd dit met de gelijkmaker beloond. Een schot van Joy Lance Mickels kon de debuterende Ajax-goalie Reiziger niet klemmen waarna Arne Naudts de bal in het doel deponeerde. Vlak voor rust was de MVV-defensie niet alert genoeg bij een hoekschop waardoor Musampa de bal in het MVV-doel wist te koppen.

Na rust kreeg MVV (opnieuw) snel een tegendoelpunt te verwerken. In de 53e minuut tikte Ajax doelman Mike Havekotte uit waarna Martha de bal in het lege doel kon schuiven. MVV trok opnieuw ten aanval maar er vielen te veel gaten in de Maastrichtse defensie waardoor er de nodige kansen voor de Amsterdammers ontstonden. Na ruim een uur een goede actie van Blummel die de bal op maat bij Joy Lance Mickels bracht. Hij scoorde in de derde wedstrijd op rij. MVV rook een punt en met name via Blummel kwamen er enkele goede mogelijkheden. De deksel op de neus kreeg MVV in de 76e minuut. Het counterende Ajax beloonde zich met de 4-2, via de voet van Hansen. Vervolgens werd het Maastrichtse clublied op het veld ten toon gespreid en de passage ‘noets de mood verlore heet’ vol in praktijk gebracht.

En het had bijna resultaat ook. Drie minuten voor het einde was het opnieuw Arne Naudts die scoorde (4-3) en nog enkele spannende minuten op het programma wist te zetten. De gigantische kans in blessuretijd kreeg Naudts vervolgens net niet in het doel van het jarige Ajax (deze week 121 jaar).

Opstelling MVV: Mike Havekotte, Tim Zeegers (46. Djibril Dianessy), Shermar Martina (83. Shermar Martina), Luc Mares, Brem Soumaoro, Gaston Salasiwa, Kursad Surmeli, Thibaut van Acker, Sven Blummel, Arne Naudts en Joy Lance Mickels.