logo Willem II

Willem II

voetbal

FC Emmen-MVV Maastricht: 1 - 3

Niet mee naar uitwedstrijden? Dan maken we er in eigen huis toch een feestje van! Een goedgevulde businessclub zag MVV winnen in en tegen Emmen: 1-3 DJ Michel, Frans Theunisz, hamburgers en MVV op groot scherm. De actie van de gezamenlijke supportersclubs om MVV opnieuw financieel wat te steunen bleek een schot in de roos. Bijna 300 fans zorgden voor een gezellige sfeer in de businessruimte van de Geusselt. Het resultaat deed uiteindelijk de rest.

In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat MVV een vierde zege op rij zou pakken. FC Emmen, dat trainer Fred Grim vorige week op straat zette, begon sterker en Romain Matthys moest al snel zijn klasse tonen. Na een half uur kwam de thuisclub op voorsprong. Besuijen won een duel te eenvoudig van Nabil El Basri en zag Matthys iets te ver voor zijn doel staan. Vanuit de middencirkel verschalkte hij de doelman. MVV drong aan voor de gelijkmaker en had bijna succes bij een vlammend afstandsschot van Marko Kleinen.

Na rust een ander beeld. MVV zocht meer en meer de aanval. Nadat Dailon Livramento twee maal niet tot scoren kwam, deed Mart Remans dat wel. Met wat fortuin zette hij met een afstandsschot de gelijkmaker op het bord. Het gejuich in de businessclub van De Geusselt was nog niet verstomd, of daar was ook al de voorsprong voor MVV. Nu had Livramento wel succes met een knap schot van afstand. MVV op voorsprong en de Emmense moraal stevig geknakt. Echte kansen kregen zowel de Emmenaren als de Maastrichtenaren niet waardoor het duel kabbelde richting een spannende slotfase. Matthys hield MVV in blessuretijd nog maar eens op de been, een wild schot van Joey Konings ging naast. El Basri kreeg daarna de kans het duel te beslissen, maar liet dat na. De opnieuw goed spelende Nicky Souren liet zijn jonge kompaan op het middenveld in de 97ste minuut zien hoe het moet. Na een snelle counter bleef hij ijzig kalm en verschalkte de doelman met een lobje. 1-3, opnieuw een knappe zege en uitstekende zaken voor de play-offs. En groot feest in de businessclub. Laat het een voorbode zijn voor een even groot feest in de kraker tegen Willem II volgende week. Op naar een volle Geusselt! Deze club verdient het! Noets de mood verlore heet!

FC Emmen-MVV 1-3 (1-0). 28. Vicente Besuijen 1-0, 58. Mart Remans 1-1, 61. Dailon Livramento 1-2, 97. Nicky Souren 1-3.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Andréa Librici, Ozgür Aktas, Bryant Nieling, Lars Schenk, Nicky Souren, Nabil El Basri, Marko Kleinen, Ferre Slegers, Dailon Livramento (89. Camil Mmaee), Mart Remans (86. Rayan Buifrahi).