18:45

logo Willem II

Willem II

FC Emmen - MVV Maastricht: 7 - 1

FC Emmen had nog maar drie doelpunten deze competitie gemaakt, na de komst van MVV in Drenthe staat de eredivisie-degradant plots op 10. MVV werd – na een 1-0 voorsprong – met een fikse 7-1 nederlaag terug naar huis gestuurd.

De jonge ploeg van Klaas Wels speelt wisselvallig. En zoals eerder aangegeven door de trainersstaf zal dit MVV daarom ook uiteenlopende resultaten boeken. Legde men een week eerder in eigen stadion een bijna perfecte eerste helft tegen Telstar op de mat, tegen Emmen leken de Maastrichtenaren bij een 2-1 achterstand de hoop al te hebben opgegeven. Sven Blummel had MVV nog wel in de 22e minuut - via een prachtige vrije trap op voorsprong gebracht. In negen minuten tijd wist Emmen een 1-0 achterstand om te buigen in een 3-1 ruststand. Doelman Thijmen Nijhuis had zijn dag niet en zat bij de 1-1 en 2-1 mis.

In de tweede helft liep de schade alleen maar verder op en een ontketend Emmen - dat dit seizoen direct terug wil promoveren - bleef het MVV-doel opzoeken en was het een kansloze missie voor de Sterrendragers. In ieder geval hadden de spelers nog bijna vier uur de tijd om in de bus vanuit Emmen richting Maastricht de hoogte- en vooral dieptepunten van de wedstrijd de revue nogmaals te laten passeren.

Vrijdag aanstaande heeft MVV kans om zich te revancheren. Dan is om 20.00 uur FC Eindhoven te gast in eigen Geusselt. Op de ranglijst staat MVV nu zevende.

Opstelling MVV: Thijmen Nijhuis, Rico Zeegers, Allan Delferriere, Sven Blummel, Nicky Souren (81. Tim Zeegers), Mart Remans, Roland Alberg (71. Marciano Aziz). Matteo Waem. Mitchy Ntelo (46. Clint Essers). Leroy Labylle (46. Mehdi Lazaar), Marko Kleinen (71. Lucas Kalala). Gele kaart: Alan Delferriere en Rico Zeegers. Toeschouwers 5500.