18:45

logo Willem II

Willem II

FC Dordrecht-MVV Maastricht: 1 - 2

MVV Maastricht heeft drie mooie punten uit Dordrecht mee naar huis weten te nemen. De ploeg van Maurice Verberne won met 2-1. Het is de eerste uitzege van MVV Maastricht dit seizoen. MVV staat nu gedeeld zesde met een punt achterstand op nummer vier, Roda JC en 5 punten achter de koplopers/degradanten PEC Zwolle en Heracles.

MVV - zonder Matteo Waem, Rico Zeegers en Leroy Labylle - heeft het in Dordrecht onnodig lang spannend gemaakt. In de tweede helft kreeg MVV - bij een 2-1 voorsprong - diverse opgelegde kansen maar verzuimde verder afstand te nemen van de Schapenkoppen.

MVV begon niet echt wakker. Na een halve minuut mikte Marko Kleinen op de eigen paal. Het was direct een wake-up call voor de Sterrendragers die vervolgens enkele goede mogelijkheden wisten te creëren. In de 21e minuut was het opnieuw Jarne Steuckers die het net namens de Maastrichtenaren wist te vinden. Hij rondde een perfect uitgespeelde aanval af: 0-1. Een paar minuten liet MVV zich echter verrassen en Elso Brito kon de 1-1 aantekenen.

Ook in de tweede helft schoot Dordrecht uit de startblokken. Camara probeerde Matthys in de korte hoek te verschalken maar de goalie was op z'n plek.. In de 49e minuut leek Koen Kostons de 1-2 te scoren maar nu was het de andere doelman (Bossin) die redding bracht. Een minuutje later moest hij alsnog capituleren. Koen Kostons legde de bal bekeken terug en aanvoerder Nicky Souren schoot de bal laag in het doel: 1-2. Acht minuten later was het Kostons zelf die succes leek te boeken. Een mooi schot kwam echter via de onderkant van de lat weer het veld in. MVV reeg nu de kansen aan elkaar maar verzuimde door te drukken. Met twee prachtige reddingen in de minuten 62 en 64 toonde Romain Matthys wederom zijn klasse.In minuut 72 leek Jarne Steuckers zijn tweede doelpunt van de avond te gaan scoren. Hij stond plots oog in oog met de keeper. De MVV'er twijfelde net iets te lang waardoor de goalie winnaar van de situatie werd. Drie minuten later mocht Sven Blummel het oog in oog met de doelman proberen. Maar ook nu ging het leer er niet in! Net als een minuut later toen Blummel opnieuw een honderd procent kreeg. Door het missen van al deze uitgelezen kansen bleef Dordrecht geloven in eigen succes, echter zonder resultaat. MVV mocht de late thuisreis, de wedstrijd begon pas om 21.00 uur, met drie punten in de zak aanvaarden.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Tim Zeegers, Marko Kleinen, Rein van Helden, Lars Schenk (78. Nabil El Basri), Nicky Souren, Orhan Dzepar, Jarne Steuckers (78. Ruben van Bommel), Mart Remans, Koen Kostons, Sven Blummel (87. Thomas van Bommel). Gele kaart: Ruben van Bommel, Tim Zeegers.