logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

voetbal

ADO Den Haag-MVV Maastricht: 2 - 1

En opnieuw ging het mis in de slotfase. Vijf tegengoals kreeg MVV al tegen na de 88ste minuut. Gisteren was het opnieuw raak, waardoor ADO met 2-1 won.

Die zege was niet onverdiend. De ploeg van Dick Advocaat was gevaarlijker, al kwam dat vooral voort uit opportunistisch spel. MVV had het balbezit, maar de ploeg was te slordig en op de beslissende momenten te slap om aanspraak te kunnen maken op de zege.

Na de vroege 1-0 van Thomas Verheydt kwam MVV iets beter in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. Dat lukte Ruben van Bommel wel even voor rust. Hij snelde langs een verdediger, werd aangetikt en Koen Kostons zette de strafschop om.

Na rust hetzelfde spelbeeld: MVV mocht de bal hebben, ADO zocht vooral de sterkte Verheydt. Toch waren de rood-witten dicht bij een doelpunt. Eerst knalde Ruben van Bommel op de paal, daarna werd een doelpunt van Koen Kostons afgekeurd vanwege randje buitenspel. ADO bracht met Mario Bilate nog een extra stormram en met succes. Opnieuw won Verheydt een kopduel, verdediger Asante hoefde de bal alleen over de lijn te werken.

Opnieuw zure druiven voor MVV dat vrijdag aanstaande in eigen huis op jacht gaat om het verloren terrein terug te winnen. In eigen Geusselt komt dan koploper Heracles op bezoek.

ADO Den Haag-MVV 2-1 (1-1). 10. Thomas Verheydt 1-0, 45. Koen Kostons 1-1 (strafschop), 89. Tyrone Asante 2-1.

Opstelling MVV: Romain Matthys, Leroy Labylle, Rein van Helden, Matteo Waem, Lars Schenk (90. Dailon Livramento), Nicky Souren, Jarne Steuckers, Orhan Dzepar, Sven Blummel, Koen Kostons, Ruben van Bommel (81. Mart Remans)