logo Willem II

Willem II

Waardevolle wedstrijd MVV tegen FC Eindhoven ondanks verlies (1-2)

Zaterdag 25 juli 2015

De eerste wedstrijd op kunstgras in Stadion de Geusselt is voor MVV Maastricht geeindigd in een verlies. Tegenstander FC Eindhoven was met 2-1 te sterk. Desondanks was het een zeer waardevolle wedstrijd voor de Sterrendragers. De equipe van Ron Elsen kon zich meten aan de bezoekers en testte vijf gastspelers.

Met de boomlange verdediger Emmanuel Mbende en de snelle Steven Pereira als cantrale verdedigingsduo startte MVV Maastricht aan de wedstrijd. 1052 toeschouwers zagen MVV al snel op voorsprong komen door een eigen doelpunt van N'Toko, die na drie minuten spelen een voorzet van Jordy Croux achter zijn eigen keeper werkte: 1-0. Negen minuten later was het Mattijs Branderhosrt die de tegenstander op zijn beurt een handje hielp. Hij kreeg een stuiterbal niet goed onder controle, liet het leer glippen en zag toen Van Hout met de bal ervandoor gaan en scoren: 1-1. De stand was weer gelijk, het wedstrijdbeeld ging ook gelijk op. Toch kwam FC Eindhoven in de 21e minuut op voorsprong, toen een corner goed werd binnengekopt door N'Toko, die daarmee zijn eerdere fout goed maakte. Kans waren er in de eerste helft nog voor Daniel Pedersen, die een goede voorzet van wederom Jordy Croux in de handen van keeper Swinkels knikte.

De tweede helft werd er door beide teams veel gewisseld. Aan MVV-zijde verlieten Daniel Pedersen, Leroy Labylle, Maxime Cosse en Jordy Croux het veld. Hun vervangers waren Luca Polizzi, Christopher Mandiangu, Shermaine Martina en Jordi Baur. Het kwam de organisatie en het spelbeeld niet ten goede, maar ook bij FC Eindhoven gebeurde hetzelfde.

Met dank aan L1 is hier de samenvatting van de eerste wedstrijd op kunstgras in Stadion de Geusselt te bekijken.

De volgende en laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding speelt MVV aanstaande vrijdag 31 juli tegen de Belgische 2e klasser Lommel United. De wedstrijd begint om 19.00 uur.