20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

Vrijdag feest in Stadion de Geusselt? De kansen

voetbal

Vrijdag feest in Stadion de Geusselt? De kansen

Maandag 20 april 2015

MVV Maastricht heeft zich een goede uitgangspositie verworven in de stand om de 4e periode. De ploeg van Ron Elsen kan vrijdag aanstaande het tegenvallende seizoen in één klap goed maken met een begeerd kleinood: de Bronzen Stier. Wat zijn de kansen?

Allereerst is het natuurlijk zaak dat concurrent FC Eindhoven, dat momenteel in de stand de koppositie in de 4e periode inneemt (weliswaar achter NEC Nijmegen, maar die hebben al een periodetitel en zijn inmiddels algeheel kampioen) punten laat liggen in de thuiswedstrijd tegen FC Oss. Dat lijkt een eenvoudige opgave, maar het feit dat FC Oss alle reden heeft om een overwinning te behalen zal dat ongetwijfeld bemoeilijken.

De club van trainer Wil Boessen neemt op dit moment de 6e plaats in op de algemene ranglijst en wil die plek behouden. Dat betekent dat de Ossenaren in de 1e ronde van de Play-Offs mogen aantreden tegen Almere City. Een tegenstander die FC Oss liever tegenover zich heeft staan dan andere kanshebbers als VVV Venlo, De Graafschap en Sparta Rotterdam. Daarnaast geeft een overwinning in Eindhoven Oss zelfs uitzicht op plaats 5 in de Jupiler League, wat weer betekent dat FC Oss in de 2e ronde van de Play-Offs mag instromen. Alle reden dus voor Wil Boessen en zijn mannen om FC Eindhoven vrijdag over de knie te leggen en MVV een uitgangspositie te verschaffen die de club in staat stelt de periodetitel te pakken. 

De equipe van trainer Ron Elsen zal dan wel FC Emmen moeten verslaan (bij gelijkspel in Eindhoven) of een gelijkspel uit het vuur moeten slepen (bij verlies FC Eindhoven). Tegenstander FC Emmen zit wellicht zelfs in dubio: is winst wel zo aantrekkelijk aanstaande vrijdag? De club staat nu 4e op de ranglijst en is Roda JC genaderd tot op 3 punten. Dat betekent dat beide clubs elkaar zullen treffen in de 2e ronde van de Play-Offs. Wellicht staan ze in Emmen liever op de 5e plaats in de ranglijst aan het einde van het seizoen. Dan wacht namelijk FC Eindhoven als tegenstander. De gedachte zou zomaar eens mee kunnen spelen...

Al met al liggen er vrijdag grote kansen voor MVV Maastricht om de Bronzen Stier binnen te slepen en het seizoen te verlengen met een lekker toetje. Mis de wedstrijd dan ook niet en koop NU hier uw kaart(en). De wedstrijd begint vrijdag om 20.00 uur.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners