26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Vrijdag 2 oktober: FC Den Bosch - MVV Maastricht

voetbal

Vrijdag 2 oktober: FC Den Bosch - MVV Maastricht

Donderdag 01 oktober 2015

Op vrijdag 2 oktober a.s. staat de wedstrijd FC Den Bosch - MVV Maastricht op het affiche. In het Bossche Timmermans Infra Stadion De Vliert wordt de wedstrijd om 20.00 uur afgetrapt. 

MVV Maastricht treft in de thuisploeg opnieuw een team dat tot nu toe exeact hetzelfde aantal punten heeft gehaald in de competitie als de Sterrendragers: 11 punten uit 8 wedstrijden. Dat betekent wederom, net als vorige week tegen FC Dordrecht, dat de winnaar van de wedstrijd bij de subtop van de Jupiler League kan aansluiten. De verliezen tuimelt echter een paar plaatsen omlaag. Vorige week eindigde die strijd tussen 'twee gelijken' onbeslist (2-2). Vrijdag hoopt MVV uiteraard als winnaar uit de strijd te komen. 

FC Den Bosch versterkte zich afgelopen zomer met een aantal opvallende namen. Zo verwelkomde trainer René van Eck de routiniers Vosselbelt (FC Emmen) en Beekmans (FC Eindhoven) bij de club. En hij voegde tevens twee spelers met MVV-roots aan zijn selectie toe: Malcolm Esajas kwam over van RKC Waalwijk en de vorig jaar nog voor MVV uitkomende Dalian Maatsen zocht ook zijn heil in Den Bosch. 

FC Den Bosch had een lastige openingsreeks van het seizoen. Zo trof het FC Volendam, Go Ahead Eagles, FC Emmen en Sparta Rotterdam in de eerste vijf wedstrijden. Het is niet zo vreemd dat de Bossche ploeg maar 4 punten aan die reeks, gecompleteerd met Fortuna-thuis, over hield. De laatste drie wedstrijden zit Den Bosch echter in een kleine 'flow', want Helmond en Achilles '29 werden verslagen en afgelopen week speelde de ploeg knap gelijk in Eindhoven tegen de plaatselijke FC.

De equipe van Ron Elsen is gewaarschuwd. Maar ook de rood-witten kunnen bogen op een prima laatste reeks. Uit de drie meest recente competitiewedstrijden werden vijf punten behaald, waarbij twee keer tegen een degradant werd gespeeld: NAC Breda en FC Dordrecht. Het zelfvertrouwen bij de Sterrendragers is derhalve groot. Zaak is om dat gevoel om te zetten naar een goede prestatie in Den Bosch.

Doelman Jo Coppens zal wellicht weer terugkeren onder de lat bij MVV Maastricht. De Belg raakte geblesseerd aan zijn schouder in de wedstrijd tegen NAC Breda, maar trainde afgelopen week alweer mee. Mattijs Branderhorst keepte echter, op zijn ongelukkige actie in de wedstrijd tegen FC Dordrecht na, een prima reeks wedstrijden. De keuze voor de positie onder de deklat is derhalve aan de technische staf. Positief nieuws vanuit de 'ziekenboeg' is, dat zowel Nick Kuipers als Thomas Verheydt de groepstraining hebben hervat. Beide heren missen echter wedstrijdritme en zijn dan ook nog niet wedstrijdfit. Prince Rajcomar zal vrijdag wél weer bij de selectie zitten. De spits kwam terug van een lichte blessure en miste de wedstrijden tegen NAC, Almere en FC Dordrecht.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners