29 maart
20:00

NAC Breda

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Veer doet ‘t scoort met gezondheid

voetbal

Veer doet ‘t scoort met gezondheid

Woensdag 16 april 2014

 € 10.000,- voor Jeugdsportfonds en Drink Water promotie bij MVV Maastricht - Fortuna Sittard

Op vrijdag 18 april, voorafgaand aan de wedstrijd MVV Maastricht – Fortuna Sittard, overhandigt Stichting Maatschappelijke Projecten Maastricht (SMPM)- Veer doen 't een cheque van €10.000,- aan Gerdo van Grootheest, wethouder van Sport, en Bert van Marwijk, ambassadeur van het Jeugdsportfonds. Samen met de gemeente Maastricht wil ‘Veer doen ’t’ het mogelijk maken dat 250 kinderen, waarvan ouders een sportlidmaatschap niet kunnen veroorloven, zich toch kunnen aanmelden bij een sportclub.

“Het is een initiatief vanuit ons programma Scoren met Gezondheid”, zegt SMPM-voorzitter Theo Thuis. “Het past uitstekend in de doelstelling van onze stichting en de gemeente Maastricht om ervoor te zorgen dat meer kinderen gaan bewegen. Voor te veel ouders in onze stad is er een grote financiële drempel om hun kind aan te melden bij een sportclub. Die willen we zo snel mogelijk wegnemen, waardoor ook zij actief gaan sporten en proactief bijdragen aan het reduceren van obesitas bij jongeren.”

Naast de participatie in het Jeugdsportfonds heeft Veer doen 't ook een grote rol in het promoten van 'Drink Water'. Theo Thuis: “Onder andere via de shirts van de MVV-spelers promoten we Drink Water actief. Prachtig om te zien hoe inmiddels vele andere organisaties ook het drinken van water promoten. We hebben nog geen onderzoek naar de effectiviteit van de campagne gedaan, maar als ik zie hoe ouders en jongeren deze boodschap oppakken dan ben ik enthousiast en hoopvol. Wij gaan 'Drink Water' bij MVV Maastricht – Fortuna Sittard breed uitdragen door de supporters, na afloop van de wedstrijd, een flesje 'Drink Water' aan te reiken.”

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners