20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

Uitwedstrijd MVV aan de Dijk tegen FC Volendam

voetbal

Uitwedstrijd MVV aan de Dijk tegen FC Volendam

Vrijdag 26 september 2014

Zondag 28 oktober reist MVV Maastricht af naar FC Volendam voor de uitwedstrijd tegen 'het andere Oranje'. De wedstrijd in het KRAS Stadion start om 14.30 uur. Een ouderwetse zondagmiddagwedstrijd!

FC Volendam is een opponent die voor MVV Maastricht altijd lastig te bespelen is. Veel MVV-supporters denken bij de ontmoetingen met FC Volendam aan de Jupiler Play-Offs van de afgelopen jaren. Daarin was de ploeg uit Volendam enkele malen te sterk voor de Sterrendragers. Afgelopen seizoen werd in Volendam echter de ban gebroken, toen de uitwedstrijd in de competitie met 0-1 werd gewonnen door een schuiver van Marco Ospitalieri. MVV speelde toen ook nog eens met 10 man, na een rode kaart voor Sjors Verdellen. 

Zondag treft de ploeg van Ron Elsen in Volendam een tegenstander die erg goed aan het seizoen begonnen is. Met 16 punten uit 7 wedstrijden staat de ploeg maar twee punten achter op koplopers NEC en Roda JC. Grote man bij de wijdbroeken is de onlangs aangetrokken Kevin Brandts. Hij scoorde de afgelopen drie duels drie doelpunten. Maar niet alleen Brandts zorgt voor het oranje gevaar, ook Kuwas, Marengo en Philips zijn mannen om rekening mee te houden. FC Volendam won afgelopen dinsdag in het KNVB-bekertoernooi met 0-1 van Capelle en plaatse zich, net als MVV, voor de 3e ronde. 

Na de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen Helmond Sport, waarin MVV onnodig een verlenging moest spelen, is de vraag hoe trainer Ron Elsen gaat starten tegen FC Volendam. Tegen Helmond kregen rechtsback Dalian Maatsen en rechtsbuiten Wimilio Vink de kans om van meet af aan te spelen. Of zij zondag weer in de basis zullen starten, ervaren we zondagmiddag. Is dat niet het geval, dan zullen Hawbir Moustafa en Sven Braken hun opwachting maken. Davy Brouwers en Gianluca Maria zullen nog niet bij de selectie kunnen aansluiten, vanwege blessures.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners