logo De Graafschap

De Graafschap

Uitoverwinning MVV in Enschede (1-2)

Dinsdag 26 augustus 2014

MVV Maastricht heeft maandagavond 25 augustus jl. de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In Enschede werd Jong FC Twente verslagen met 1-2. Doelpuntenmakers waren Stef Peeters en Mark Veldmate.

De ploeg van trainer Ron Elsen combineerde er in de eerste helft lustig op los, maar dat leidde pas in na een half uur tot een doelpunt. Bryan Smeets vond met zijn schot op doel de hand van Andersen en scheidsrechter Blank kon niet anders dan een strafschop geven. Stef Peeters benutte het buitenkansje: 0-1. De voorsprong kwam voor rust niet meer in gevaar, waardoor de ploeg voor het eerst dit seizoen ging rusten met een positieve marge.

Na rust was die positieve marge echter al snel van het scorebord. Kwee kopte na 10 minuten een vrije trap vakkundig binnen: 1-1. MVV leek de grip op de wedstrijd volledig kwijt te raken, maar na de dubbele wissel van Niels Vorthoren en Mark Veldmate, die in het veld kwamen voor Sven Braken en Ronald Hikspoors, kwamen de Sterrendragers toch weer op voorsprong. Een voorzet van Hawbir Moustafa werd afgerond door Mark Veldmate: 1-2. Het was billenknijpen voor de meegereisde toeschouwers het laatste kwartier,. maar mede dankzij de uitstekend keepende Jo Coppens werden de drie punten over de eindstreep getrokken.

Zondag 31 augustus aanstaande staat DE derby van het seizoen op het programma. In Kerkrade treft MVV Maastricht om 14.30 uur het Roda JC van René Trost.