26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

Twee nieuwe internationals in MVV-selectie

voetbal

Twee nieuwe internationals in MVV-selectie

Woensdag 01 oktober 2014

De selectie van MVV Maastricht herbergt sinds deze week, naast jeugdinternational Alessio Alessandro (België), twee nieuwe internationals. Hawbir Moustafa wekte met zijn optredens tot nu toe de interesse van de Irakese voetbalbond en ontving een uitnodiging voor twee vriendschappelijke wedstrijden. Gianluca Maria werd uitgenodigd door de Antilliaanse Voetblabond om drie wedstrijden te spelen om de Caribbean Cup. 

Hawbir Moustafa zal bij de selectie van het Irakese Elftal zitten, dat op 10 oktober tegen Yemen speelt en op 14 oktober tegen Bahrein. Hij zal zich op 8 oktober in Bagdad mogen melden.

Gianluca Maria vertrekt rond die datum naar Willemstad en reist vervolgens met het nationale team af naar Guadeloupe.

Van september tot november zijn op de officiële FIFA-kalender data gereserveerd voor de voorrondes van de Caribbean Cup, waaraan 28 Caribische landen zullen deelnemen.  De nummer 1 van deze kwalificatie classificeert automatisch voor de Copa de America 2016 in de Verenigde Staten.  Aan deze Copa de America nemen 10 Zuid-Amerikaanse landen deel en zes CONCACAF landen. Curacao is zelfstandig FIFA-lid en zal participeren in dit toernooi. De laatste vier finalisten bij de Caribbean cup participeren in de Golden Cup finales van volgende jaar voor de zone CONCACAF in de VS.

De Curaçaose selectie is twee weken gelden op haar toernooi van de eerste ronde op de eerste plaats geëindigd. Dit betekent dat de selectie van 8 tot 12 oktober in Guadeloupe de tweede ronde zal gaan spelen.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners