logo De Graafschap

De Graafschap

Spektakelderby in De Geusselt

Zaterdag 19 april 2014

Een derby vol strijd, passie, sfeer en euforie. Een waar spektakel voor het Limburgse voetbal was het vrijdagavond in De Geusselt. MVV Maastricht - Fortuna Sittard eindigde na een zinderende wedstrijd in 3-3.

MVV zocht vanaf de aftrap via korte combinaties direct de aanval op. In het eerste kwartier kwamen er voor beide ploegen over en weer doelkansen. Toen Fortuna, via een kopbal van Kaloutha, op voorsprong kwam, overheerste het spel van de Sittardenaren. Het was wederom Kaloutha die in de 26e minuut een doelpunt wist te maken en zorgde dat MVV met een 2-0 achterstand de kleedkamers in ging.

Trainer Ron Elsen wilde na rust meer strijd en passie zien. En dat kwam er! In de 49e minuut was het Marco Ospitalieri die de stand naar 1-2 bracht. Door vervolgens een snelle uitbraak van Fortuna duurde de euforie aan de zijde van MVV niet lang. Vlug ontsnapte en bracht de ploeg van Wil Boessen op 1-3.
Ron Elsen wachtte vervolgens niet langer en stuurde Danny Schreurs de ploeg in om met vier spitsen de aanval in te kunnen zetten. Juist Schreurs maakte het slotspektakel compleet. In de laatste 10 minuten liet hij De Geusselt ontploffen door twee kopgoals op zijn naam te schrijven.