logo De Graafschap

De Graafschap

Punt op valreep voor MVV (1-1)

Maandag 23 februari 2015

MVV Maastricht heeft zaterdag 21 februari jl. op de valreep een punt weten veilig te stellen tegen Helmond Sport. De bezoekers kwamen al na 5 minuten op voorsprong en doorstonden de gehele wedstrijd de aanvallen van MVV. In de laatste minuut was het echter Wimilio Vink die de 1-1 binnen schoot.

Na vijf minuten in de eerste helft was het al raak voor de gasten: een klutsbal kwam via Jo Coppens, de paal en het lichaam van Kjell Knops voor de voeten van een Helmondse aanvaller die collega Tuyp volledig vrij zag staan voor de goal: 0-1. Niet bepaald de strat die Ron Elsen zich gewenst had tegen mede-laagvlieger Helmond Sport. Na ongeveer 20 minuten toonde MVV enig herstel van de vroege domper die het had opgelopen. Er kwamen enkele goede kansen, met name via Stef Peeters, die al na 20 minuten ingevallen was voor de geblesseerde Leroy Labylle. Een vrije trap van de Belgische middenvelder werd ternauwernood gepareerd door Helmond-goalie Van der Steen. Even later was eerst Niels Vorthoren en daarna Davy Brouwers bijna trefzeker, maar beide inzetten werden op de doellijn gekeerd. Ron Elsen moest vijf minuten voor rust al zijn tweede wissel toepassen. Mark Veldmate had te veel last van een tik die hij eerder in de wedstrijd opliep en moest gewisseld worden. Wimilio Vink was zijn vervanger op het middenveld.

Na rust trachtte de elf van MVV Helmond meteen de duimschroeven aan te draaien. Dat lukte niet helemaal volgens plan, maar de Sterrendragers hadden wel het overwicht in de wedstrijd. Enkele vervaarlijke voorzetten vanaf de flanken, backs Hawbir Moustafa en Marco Ospitalieri kwamen er veelvuldig door, zorgden voor gevaar voor de Helmondse goal. Niemand kon echter volop profiteren van de onrust achterin bij Helmond. Het leek erop dat MVV Maastricht de eerste thuisnederlaag van 2015 ging lijden, maar daar stak Wimilio Vink in de laatste minuut van de blessuretijd een stokje voor. Op 10 meter van het doel ontving hij de bal. Zonder na te denken nam hij de bal vol op zijn wreef. Van der Steen had het nakijken: 1-1. En zo behield MVV Maastricht zijn ongeslagen status in de thuiswedstrijden van het nieuwe jaar.

Vrijdag 27 februari aanstaande reist MVV af naar Amsterdam om daar aan te treden tegen Jong Ajax. De wedstrijd, tevens de laatste van de 3e periode, start om 20.00 uur.