20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

Pieter Nys nieuwste aanwinst MVV Maastricht

voetbal

Pieter Nys nieuwste aanwinst MVV Maastricht

Maandag 22 juni 2015

De Belg Pieter Nys is de nieuwste aanwinst van MVV Maastricht. De 26-jarige middenvelder is afkomstig van Sparta Rotterdam en tekent, onder voorbehoud van de medische keuring, een contract voor twee seizoenen bij de Maastrichtse club.

Nys genoot z'n jeugdopleiding bij Zonhoven VV en KRC Genk, waar hij in 2008 in de eerste selectie terechtkwam. Na een uitleenperiode van één seizoen aan Fortuna Sittard maakte hij in 2010 de overstap naar OH Leuven. Hij speelde in twee seizoenen 44 keer voor het eerste elftal van die club. In het seizoen 2012-2013 werd Nys overgenomen door Sparta Rotterdam. In drie seizoenen speelde hij 44 wedstrijden in het eerste elftal.

Nys kan op meerdere posities op het middenveld en in de achterhoede uit de voeten. Met zijn 26 jaar is Nys een ervaren versterking voor de Maastrichtse selectie.

Trainer Ron Elsen over Nys: “Pieter heeft een groot aantal wedstrijden in de Jupiler League én in de Belgische Eerste en Tweede klasse achter zijn naam staan en neemt dan ook een stuk ervaring mee naar MVV Maastricht. We hebben Pieter al geruime tijd in het vizier. Ik ben dan ook verheugd dat we hem nu naar Maastricht hebben kunnen halen”.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners