MVV Maastricht

MVV wint eerste wedstrijd van het seizoen in Oss

voetbal

Zaterdag 22 augustus 2015

MVV Maastricht heeft de derde wedstrijd van het seizoen weten om te zetten in winst. Op bezoek bij FC Oss werd het 1-3 door doelpunten van Jordy Croux, Prince Rajcomar en Stef Peeters.

Na twee verliespartijen, uit bij Helmond Sport (1-0) en thuis tegen Jong PSV (2-3), was de opdracht duidelijk: er moest gewonnen worden. Dezelfde elf namen als de voorgaande wedstrijden kwamen tegen een matig voetballend FC Oss in de veertiende minuut op voorsprong: Jordy Croux sneed naar binnen en krulde de bal met zijn linker in de verre hoek. Vijf minuten later was het de beurt aan FC Oss, maar de ex-Fortunees Seku Conneh schoot rakelings naast. Vlak voor het halfuur was het MVV dat de voorsprong wist uit te breiden: de opgekomen Leroy Labylle geeft de bal vanaf links strak voor de goal, waar Prince Rajcomar de bal zodanig van richting kan veranderen dat deze achter FC Oss keeper Hengelman verdween. Amper een minuut later kwam FC Oss echter al weer terug in de wedstrijd, nadat Roshanali gehaakt werd door Kjell Knops in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van den Heuvel kende een strafschop toe, die door Kamaci werd benut: 1-2. Dankzij een puike redding van Jo Coppens op een volley van Alvin Fortes voorkwam de Belgische keeper dat FC Oss op gelijke hoogte kwam in de slotminuten van de eerste helft.

Het begin van de tweede helft ging nog gelijk op, maar naarmate de wedstrijd vorderde, nam MVV de overhand en wist FC Oss geen vuist meer te maken tegen de bezoekers uit Maastricht. In de 67e minuut tekende Stef Peeters met een droge afstandsknal voor zijn tweede doelpunt van het seizoen, en de 1-3 voor MVV. FC Oss probeerde het hierna nog wel, maar de moeite was tevergeefs. De ploeg van Ron Elsen wist de offensieve wissels van FC Oss trainer Robbemond snel te neutraliseren, waardoor de Ossenaren niet echt gevaarlijk meer werden.

Lang tijd om na te genieten van de eerste overwinning is er niet. Maandagavond staat de tweede thuiswedstrijd van het seizoen al op het programma. Om 20.00 uur trapt MVV af in Stadion de Geusselt tegen Telstar.