Willem II

MVV wint bij Jong Ajax na fabuleus eerste kwartier (1-3)

voetbal

Maandag 02 maart 2015

Met dank aan een fabuleus eerste kwartier won MVV Maastricht afgelopen vrijdag 27 februari jl. haar derde uitduel. In Amsterdam ging Jong Ajax op de Toekomst voor de bijl: 1-3.

Voor de toeschouwers van de thuisploeg moet het als een nachtmerrie hebben gevoeld: vanaf het eerste fluitsignaal zette MVV Maastricht druk naar voren en daar konden de talenten van Ajax maar moeilijk mee omspringen. Na vijf minuten was het Niels Vorthoren die op het middenveld de bal onderschepte en Wimilio Vink aanspeelde. Een kaats met Sven Braken leidde ertoe dat de spits alleen op doelman Mous kon afgaan. Zijn schot werd nog wel gekeerd door de keeper, maar de kopbal was de Ajax-keeper te machtig: 0-1. Kort daarop werd de eerste gevaarlijke aanval van Jong Ajax langs de paal van doelman Hobie Verhulst getikt. Een waarschuwing voor de mannen van Ron Elsen, die serieus ter harte werd genomen. In de twaalde minuut van de wedstrijd was er wederom een onderschepping op het middenveld: Davy Brouwers vond Sven Braken, die op zijn beurt Wimilio Vink lanceerde. De rappe middenvelder had oog voor de op links volledig vrijstaande Jordy Croux, die maar binnen hoefde te tikken: 0-2. Nog geen twee minuten later stond ook de 0-3 al op het scorebord. Een corner van rechts werd weggekopt, maar Kjell Knops werkte de bal stijlvol voor de voeten van Niels Vorthoren, die bij de 2e paal binnen tikte. MVV Maastricht zat in een zetel, en had de voorsprong nog verder kunnen uitbreiden ook. Een vrije trap van Kjell Knops eindigde ternauwernood aan de verkeerde kant van de paal. Jong Ajax kwam er de eerste helft niet meer aan te pas.

Na rust ging de ploeg van Andries Ulderink echter aanvallender acteren. Hobie Verhulst, die de geblesseerde Jo Coppens verving, moest enkele keren optreden om te voorkomen dat afstandsschoten van Jong Ajax gevaarlijk werden. Aan de andere kant kreeg Davy Brouwers nog twee mogelijkheden om de score nog wat op te hogen. Doelman Mous hoefde echter geen bal meer uit het net te vissen. In de laatste minuut van de wedstrijd was Hobie Verhulst daar wel toe veroordeeld. Acolatse snelde langs Hawbir Moustafa en stelde Vissie in staat om te scoren: 1-3.

Met drie punten in de pocket reisde MVV dus terug naar Maastricht. Een goede opmaat voor de derby van vrijdag aanstaande tegen Fortuna in Sittard.