20:00

NAC Breda

MVV verspeelt zege in laatste minuut (2-2)

Maandag 05 oktober 2015

Vrijdagavond 2 oktober jl. verspeelde MVV Maastricht de overwinning én een stevige subtopplek in en tegen Den Bosch. De Maastrichtenaren verdienden de overwinning, maar reisden met een gelijkspel terug naar Maastricht: 2-2.

Het begin van de wedstrijd kon niet slechter voor MVV in Den Bosch. De thuisploeg kwam al na 4 minuten op voorsprong, toen Havar uit de rug Van Ricardo Ippel wegliep en met links de lange hoek achter Mattijs Branderhorst vond: 1-0. Het leek een hele lastige avond te gaan worden voor de Sterrendragers, maar de ploeg herpakte zich prima. Eerst was er een kopkans voor Santiago Palacios die nog werd gepakt door de keeper, maar vervolgens verzilverde de Mexicaan een voorzet van Jordy Croux wél: 1-1. Op het half uur was het een geniale ingeving van Jordy Croux die de 1-2 voorsprong voor de equipe van trainer Ron Elsen op het bord bracht. Stef Peeters vond de snelle vleugelaanvaller en vanaf rechts zag hij keeper Heemskerk iets te ver voor zijn doel staan. Met een afgemeten schot in de linker kruising bracht hij de rood-witten aan de leiding in Den Bosch. Net voor rust was het weer Jordy Croux die de voorsprong had kunnen uitbreiden, maar zijn schot eindigde over de goal van Heemskerk.

In de tweede helft kwam FC Den Bosch beter uit de kleedkamer. De thuisploeg creëerde een aantal kansen, waarvan de kans van Vosselbelt, bijna staande op de doellijn, de grootste was. Hij zag Mattijs Branderhorst echter in de weg staan. Het leek erop dat MVV de drie punten ging pakken in Den Bosch, zeker toen een voorzet van Jordy Croux op het hoofd van invaller Prince Rajcomar terecht kwam en de lange spits prima inkopte. De redding van Heemskerk was echter minstens zo goed. Daarmee voorkwam hij een onoverbrugbare voorsprong voor Den Bosch en hield de thuisploeg hoop. Die hoop werd in de laatste minuut van de wedstrijd verzilverd door Zeldenrust. Op links ontsnapte hij aan de MVV-verdediging en op identieke wijze als zijn collega Havar eerder in de wedstrijd, schoot hij de bal binnen: 2-2.

MVV Maastricht verloor daarmee twee belangrijke punten in de strijd om de subtop en bevindt zich op dit moment in een zeer brede middenmoot. Volgende tegenstander is de nog ongeslagen koploper FC Volendam. De wijdbroeken komen op zondag 18 oktober aanstaande op bezoek in Stadion de Geusselt. De wedstrijd tegen de lijstaanvoerder start om 14.30 uur.