logo Willem II

Willem II

MVV verslaat FC Den Bosch in laatste thuiswedstrijd (3-0)

Maandag 04 mei 2015

De laatste thuiswedstrijd op natuurgras in Stadion de Geusselt werd door MVV Maastricht op vrijdag 1 mei jl. winnend afgesloten. Tegenstander FC Den Bosch was het zesde slachtoffer op rij van de dadendrang van de Maastrichtse club: 3-0. Bryan Smeets en Mark Veldmate, die beide afscheid namen van het Maastrichtse publiek, scoorden. Net als oud FC Den Bosch-speler Niels Vorthoren.

In de eerste helft leek het erop of beide ploegen er een potje zomeravondvoetbal van wilde maken. Het niveau van de wedstrijd gleed vanaf het begin af naar een bedenkelijk niveau. MVV kreeg in de persoon van Niels Vorthoren wel de grootste kans. Hij werd door Davy Brouwers gelanceerd en kon alleen op doelman Appels af maar schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. Het was één van de weinig enerverende momenten in De Geusselt voor rust.

Na rust bleef het ook nog lang 0-0. Totdat Mark Veldmate in de 70e minuut in het veld kwam. De langdurig geblesseerde spits kreeg de bal enkele minuten later panklaar van Hawbir Moustafa. Met een klassieke snoekduik kopte hij de bal achter Appels: 1-0. Het was het startschot voor een offensief van de Maastrichtenaren. Echter, bij een onoplettendheid in de verdediging van de Sterrendragers was het de paal die de voorsprong van MVV in stand hield. Niet veel later, in de 83e minuut, moest Maguire in het Bossche strafschopgebied aan de noodrem trekken toen Davy Brouwers op Appels af ging. Met een sliding tikte hij de MVV-aanvaller aan en dat was genoeg voor scheidsrechter Dieperink om Maguire met rood van het veld te sturen en MVV een strafschop toe te kennen. Omdat vaste strafschopnemer Stef Peeters geschorst op de tribune moest toekijken, zette Bryan Smeets zich achter de bal. Zijn geplaatste bal eindigde echter te hoog en spatte op de lat uiteen. Lang treurde de middenvelder daar echter niet over in zijn laatste thuiswedstrijd voor MVV. Een minuut later zeilde een hoge voorzet van Willem Ofori over alles en iedereen heen tot bij de vrijlopende Smeets. Die laatste twijfelde geen moment en nam de bal ineens op de slof. De kogel was Appels te machtig: 2-0. Een uitzinnig publiek stond daarna de rest van de wedstrijd op de banken om de Sterrendragers naar het laatste fluitsignaal toe te zingen. In de euforie wist Niels Vorthoren, na een klutsballenfestijn, ook nog de 3-0 aan te tekenen. Eén mooie einde van een wedstrijd die pas laat op gang kwam, maar die recht deed aan alles en iedereen die afscheid nam: Bryan Smeets, Mark Veldmate en Wimilio Vink.