logo De Graafschap

De Graafschap

MVV verliest van Lommel United (0-1)

Dinsdag 04 augustus 2015

Door een vroeg doelpunt van Lommel United trok MVV Maastricht vrijdag 31 juli aan het kortste eind in de eerste Europese wedstrijd op het kunstgras in Stadion de Geusselt (0-1).

MVV Maastricht startte met twee proefspelers in de basis (Daniël Pedersen en Steven Pereira) en kwam fureius uit de startblokken. Dat leidden in de eerste tien minuten tot twee aardige kansen. Eerst was het Steven Pereira die volledig vrij stond bij een corner maar de bal te gehaast langs tikte. Daarna krulde Stef Peeters een vrije trap op een haar na langs de kruising. Het was meteen ook het laatste échte wapenfeit van de sterrendragers in de eerste helft en de aanzet voor Lommel om in het spel te komen. In de 12e minuut van de wedstrijd maakte Lenaerts een voorzet van Diouck goed af: 0-1. Daarna moest Jo Coppens enkele malen reddend optreden op gevaarlijke kansen voor de Lommel-spitsen Paoli en Deville. De laatste kans van de eerste helft was wel weer voor MVV: Jordy Croux mocht alleen op doelman Thoelen af gaan, maar schoot de bal naast het doel van de Belgische doelman.

In de tweede helft was het spelbeeld evenwichtiger. Er waren een aantal kansen voor beide teams, waarbij Luca Polizzi bij MVV de beste kans kreeg. Een volley van hem eindigde echter in de handen van Thoelen. Beide teams wisten niet meer te scoren, waardoor de 0-1 achterstand tot het einde van de wedstrijd op het scorebord bleef staan.