MVV Maastricht

MVV verliest niet van FC Eindhoven maar van zichzelf

voetbal

Maandag 31 augustus 2015

Vvrijdag 28 augustus jl. heeft MVV de grootste nederlaag van het seizoen tot dusver geleden. In het Jan Louwers Stadion werd het 4-1 voor thuisploeg FC Eindhoven. MVV kwam nog op voorsprong, maar gaf deze binnen vijf minuten uit handen.

De wedstrijd begon aanvankelijk goed voor de ploeg van trainer Ron Elsen. MVV had lichtelijk de overhand, wat resulteerde in de 0-1 van Luca Polizzi, die daarmee zijn eerste doelpunt in dienst van MVV heeft gemaakt. Na deze treffer kwam FC Eindhoven iets beter in zijn spel, maar echt gevaar bleef uit. In de 35ste minuut besloot Roald van Hout het eens van afstand te proberen, en met succes tekende hij daarmee voor de gelijkmaker. Hiermee was de ban gebroken voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag. Doelman Jo Coppens kon in de 38ste minuut zijn handen niet goed achter de vrije trap van Roald van Hout krijgen, waarmee Van Hout zijn tweede van de wedstrijd kon bijschrijven. Slechts een minuut later kon Eindhoven spits Anthony van den Hurk van dichtbij binnen schuiven. FC Eindhoven had hiermee een 0-1 achterstand binnen vijf minuten omgebogen in een 3-1 voorsprong.

In de tweede helft probeerde MVV uit alle macht de achterstand weer weg te poetsen. In de zestigste minuut mocht debutant Santiago Palacios invallen voor Prince Rajcomar. Met de nieuwe aanvaller in de ploeg was het echter FC Eindhoven dat weer een doelpunt mocht bijschrijven: aanvoerder N’Toko scoorde in de 68ste minuut. De wedstrijd was hiermee gespeeld en MVV kon eigenlijk geen vuist meer maken.

Eerder in het jaar verloor MVV ook al van FC Eindhoven. In een oefenwedstrijd op de nieuwe kunstgrasmat in Stadion de Geusselt werd het toen 1-2 voor de bezoekers uit Eindhoven. Met dit nieuwe verlies heeft MVV de goede vorm van de afgelopen twee wedstrijden helaas geen vervolg kunnen geven. Vanwege het interlandvoetbal zal er komend weekend geen wedstrijd plaatsvinden. De eerstvolgende wedstrijd van MVV zal plaatsvinden op zondag 13 september  om 14.30 uur. NAC Breda zal dan op bezoek komen in Stadion de Geusselt.