20:00

NAC Breda

MVV verliest derby in Kerkrade (2-0)

Maandag 01 september 2014

In de drukstbezochte Jupiler League-wedstrijd ooit heeft MVV Maastricht zondagmiddag 31 augustus jl. verloren van streekrivaal Roda JC. In Kerkrade zagen bijna 14.000 Limburgse supporters de Maastrichtenaren verliezen met 2-0 van de thuisploeg.

De 2-0 eindstand was al bij rust bereikt. Roda JC startte de wedstrijd namelijk voortvarend. Het zette veel druk naar voor en dat resulteerde in enkele goede kansen. Toch werd Jo Coppens het eerste half uur niet gepasseerd, al was Höcher dicht bij met een afstandsschot op de lat. In de 32e minuut was het dan toch raak voor de thuisploeg. Een vrije trap, makkelijk gegeven door scheidsrechter Gözübüyük na een wat ruwe schouderduw van Nick Kuipers tegen Paulissen, werd op fantastische wijze in de linker bovenhoek gekruld door Höcher: 1-0. Het was het startsein voor een belegering van het MVV-doel. 5 minuten voor rust verdubbelde Roda JC dan ook de stand door een uitgespeelde goal van Van Peppen.

Na de rust leek MVV met een heel andere spelopvatting de grasmat te hebben betreden. De veel agressievere en brutalere instelling was blijkbaar de juiste, want Roda JC moest terug. Het resulteerde in een kans voor Davy Brouwers uit een corner van Stef Peeters. MVV kreeg steeds meer de overhand, maar moest daarbij wel opletten op de counters van de thuisploeg. Zo vond Marc Höcher tijdens één van de spaarzame aanvallen van Roda JC in de tweede helft de benen van Jo Coppens. MVV werd voor het doel van Verbist voornamelijk gevaarlijk door afstandschoten en bij corners. De grootste kans viel echter te noteren voor invallerspits Mark Veldmate. Een nauwkeurige voorzet van Stef Peeters trachtte de aanvaller via de grond in het doel te koppen. Hij schampte het leer echter en raakte de bal derhalve niet vol, waardoor keeper Verbist niet in actie hoefde te komen. Het zou een verdiende aansluitingstreffer geweest zijn voor MVV, dat in de tweede helft liet zien dat het zich zonder schroom met iedere tegenstander kan meten.

De 2-0 nederlaag was desalniettemin pijnlijk voor de bijna 1000 meegereisde MVV-fans in het uitvak en de ongetwijfeld in grote getale aanwezige MVV-sympathisanten in de overige vakken. Maar, 30 januari volgt een herkansing in Stadion de Geusselt. Die datum staat alweer rood omcirkeld in menig MVV-agenda...