logo De Graafschap

De Graafschap

MVV pakt eerste drie punten in De Geusselt

Dinsdag 25 augustus 2015

Na de overwinning van afgelopen vrijdag op FC Oss heeft MVV Maastricht de goede lijn door weten te zetten tegen Telstar. In Stadion de Geusselt werd het 1-0 door een late treffer van Pieter Nys.

Trainer Ron Elsen koos net als in de voorafgaande wedstrijden voor de dezelfde namen in de basisopstelling, terwijl trainer Michel Vonk van Telstar verraste door met een 5-3-2 formatie te beginnen. Telstar kon daarbij ook weer beschikken over aanvoerder Frans Korpershoek, die terugkeerde na een wedstrijd op de strafbank te zitten.

Ondanks de defensieve opstelling was het Telstar dat voor het eerste gevaar van de wedstrijd zorgde. De thuisploeg ontsnapte aan een vroege achterstand omdat Serrarens geen gebruik maakte van het slippertje van Steven Pereira en de bal in het zijnet schoot. Na ongeveer 25 minuten was de eerste kans voor MVV een feit. Dankzij een fraaie actie van Leroy Labylle, die net als de voorafgaande wedstrijd de gehele linkerkant bezette, kwam de bal voor de voeten van Luca Polizzi die met een harde knal de kwaliteiten van keeper Wesley Zonneveld testte. Door een te korte terugspeelbal van Stef Peeters kwam Mohamed Ajnane in de gelegenheid om de score te openen, maar dankzij de oplettendheid van Jo Coppens bleef het bij 0-0. De volgende kans voor MVV volgde al snel. Na een afgemeten steekpass door het midden kwam Jordy Croux oog in oog te staan met de Telstar-goalie, echter ging zijn schot naast. Vlak voor rust kreeg Mohamed Ajnane wederom een uitgelezen mogelijkheid om Telstar alsnog op voorsprong te zetten. De middenvelder verzuimde te scoren door de bal naast te schieten.

Ook na rust had MVV het beste van het spel en wist men via een uitstekende aanval de vrijgekomen Pieter Nys te vinden die uiteindelijk hoog over schoot. In de 83e minuut wist diezelfde Nys het net wel te vinden. Hij kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld en verschalkte Zonneveld met een mooi schuiver. In de slotfase van de wedstrijd kreeg MVV via Luca Polizzi nog kansen om de score uit te breiden, maar dankzij goed keeperswerk aan de kant van Telstar bleef de score bij 1-0.

Vrijdagavond staat alweer de vijfde speelronde van de Jupiler League op het programma. Om 20.00 uur trapt MVV af in het Jan Louwers Stadion tegen FC Eindhoven.