26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV op bezoek in Emmen

voetbal

MVV op bezoek in Emmen

Donderdag 16 oktober 2014

Op zaterdag 18 oktober aanstaande staat voor MVV Maastricht de verre uitwedstrijd bij FC Emmen op het programma. De Drentse ploeg, die momenteel in de middenmoot op plek 8 vertoeft, zal MVV Maastricht met alle egards ontvangen.

FC Emmen, de ploeg van trainer Joop Gall, begon de competitie erg wisselvallig. Zo waren er uitschieters tegen Jong PSV (5-0) en uit bij VVV Venlo (1-4). Er werd echter ook fors verloren. Uit tegen NEC Nijmegen kregen de Emmenaren 4 doelpunten om de oren (4-0) en in Eindhoven verloor FC Emmen met 3-0 van de plaatselijke FC. De selectie van FC Emmen herbergt met Peters en Bannink de topscorers van de Drentse ploeg. Peters vond deze competitie tot nu toe 5 keer het net, terwijl Bannink dat 4 maal deed. 

Bij MVV Maastricht staat de teller deze jaargang in de competitie nog steeds op 4 doelpunten. Vijf competitiewedstrijden op rij werd er door de Sterrendragers niet gescoord. Het gegeven zal zeker meespelen in de 'koppies' van de spelers en derhalve is de enige remedie om zo snel mogelijk te scoren in Emmen.

Hawbir Moustafa en Gianluca Maria, die beiden afgelopen week hun debuut maakten voor het nationale team van hun geboorteland, zijn weer teruggekeerd in Maastricht en sluiten weer aan bij de selectie. Ook Davy Brouwers zal weer deel uitmaken van de 18 selectiespelers. Twijfelgeval is Ronald Hikspoors. De middenvelder annex spits is licht geblesseerd en derhalve een vraagteken voor zaterdag. Hij was het die, samen met Sven Braken, donderdag 9 oktober jl. nog scoorde tegen de Braziliaanse club SE do Gama in de met 2-0 gewonnen oefenwedstrijd. Trainer Ron Elsen zal derhalve de duimen kruisen dat Hikspoors zaterdag toch speelklaar in de bus richting Emmen kan stappen.

De wedstrijd in Emmen begint zaterdag om 16.30 uur. 

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners