26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV ontvangt ongeslagen koploper FC Volendam

voetbal

MVV ontvangt ongeslagen koploper FC Volendam

Vrijdag 16 oktober 2015

Op zondagmiddag 18 oktober begroet MVV Maastricht in Stadion de Geusselt de ongeslagen koploper van de Jupiler League: FC Volendam. Het andere Oranje, dat het momenteel vele malen beter doet dan het échte Oranje, komt met 22 punten uit 8 wedstrijden in de pocket naar Maastricht. 

Alleen tegen VVV Venlo werd puntverlies geleden door de wijdbroeken. Op 28 augustus jl. werd het 1-1 in eigen huis. Het meest in het oog springende resultaat behaalde de ploeg van trainer Robert Molenaar meteen in de eerste speelronde van de competitie. NAC Breda, degradant en voorafgaand aan het seizoen als de torenhoge favoriet voor het kampioenschap bestempeld, werd in Breda met 1-4 in de hoek gezet. Het was de opmaat naar een zeer succesvolle eerste periode voor de Volendammers. Zo werd bij de andere degradant, FC Dordrecht, met 1-3 gewonnen en verpulverden de Oranjehemden Fortuna in Sittard (0-6).

FC Volendam nam daardoor na 8 wedstrijden de bronzen stier voor de eerste periodetitel in ontvangst en kent daarnaast twee individuele winnaars in deze periode. Robert Molenaar werd door zijn collega trainers en de aanvoerders uit de Jupiler League verkozen tot beste trainer van de afgelopen periode. De 21-jarige vleugelspits Van Velzen heeft een zeer sterke start van het seizoen achter de rug in Volendamse dienst en werd door de trainers en aanvoerders verkozen tot beste talent. 

Steltenpool is, naast Van Velzen, de meest in het oog springende revelatie van het seizoen bij FC Volendam. De jonge spits heeft er dit seizoen al zeven in het netje liggen en staat daarmee tweede op de topscorerslijst. Zijn collega in de spits, Tuyp, is goed voor 5 doelpunten en de ervaren Kwakman scoorde tot op heden vier kier voor de Volendammers. 

Bij MVV Maastricht staat een trio Belgen bovenaan de clubtopscorerslijst: Jordy Croux, Stef Peeters en Pieter Nys scoorden tot dusver allen drie keer. De laatste goal van Jordy Croux, uit tegen FC Den Bosch, mag nu al wel als één van de mooiste van het gehele seizoen worden aangemerkt. Met zijn goals én assists is de snelle vleugelspits belangrijk voor de Maastrichtse club. In de voorhoede mist trainer Ron Elsen nog steeds spits Thomas Verheydt. Achterin is Nick Kuipers de enige afwezige. Doelman Jo Coppens maakt zondag wellicht wél zijn rentree in de selectie van de Sterrendragers.

Brengt MVV Maastricht de ongeslagen koploper voor het eerst dit seizoen een échte slag toe? 

De wedstrijd in Stadion de Geusselt begint zondagmiddag om 14.30 uur. Deze dag is bij MVV Maastricht uitgeroepen als Familiedag. MVV roept dan ook alle families op om zondag naar De Geusselt te komen en MVV te steunen tegen FC Volendam. Er is voor deze wedstrijd een speciaal familieticket waar je met de hele familie* voor slechts €10,- naar binnen komt. Ooit al zo voordelig een familie-uitstapje gedaan? Klik hier voor meer info.


*Uitgaande van 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 12 jaar

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners