20:00

NAC Breda

MVV Maastricht wint oefenwedstrijd van RKSV Heer (1-3)

Woensdag 07 oktober 2015

MVV Maastricht heeft de oefenwedstrijd, op dinsdag 6 oktober jl., tegen RKSV Heer met 1-3 gewonnen. Met een flink verjongd elftal trad de equipe van Ron Elsen aan tegen de koploper in de 3e klasse. Bij rust stond MVV met 0-1 voor.

Het was Emmo Güvenç die halverwege de eerste helft de ban brak. Na een goede actie van Prince Rajcomar over de linkervleugel, werd Güvenç in staat gesteld om de bal in het lege doel te tikken: 0-1. Daarvoor waren er reeds enkele goede kansen geweest voor de Sterrendragers, maar ook Heer liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Een vlammend schot vanaf de 16-meterlijn ging rakeling over het doel van Wouter Pastoor.

In de tweede helft werd diezelfde Pastoor wél gepasseerd. Geklunkel in de MVV-verdediging leidde tot een scrimmage voor het doel, waarna één van de Heer-spitsen kon binnenwerken: 1-1. Een kwartier voor tijd bracht wederom Emmo Güvenç de rood-witten weer op voorsprong. Uit een hoekschop van Stef Peeters kopte de kleinste man van het veld raak: 1-2. Even later was het de ingevallen Jordy Croux, die op rechts zijn verdediger uitspeelde en met links de bal in de lange hoek krulde: 1-3.

Bij MVV Maastricht maakten Casper Adam en Basil Magermans hun debuut in het eerste elftal.