20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

MVV Maastricht treft Ajax-talenten

voetbal

MVV Maastricht treft Ajax-talenten

Donderdag 05 november 2015

Op Sportpark de Toekomst treft MVV Maastricht vrijdag 6 november aanstaande de talenten van Ajax in de Jupiler League. Jong Ajax - MVV Maastricht start om 20.00 uur.

Wie er vrijdagavaond aan de aftrap zal verschijnen bij Jong Ajax zal waarschijnlijk lang een verrassing blijven. Gezien het feit dat Ajax 1 donderdagavond zal aantreden in de Uefa League tegen Fenerbahçe en zondag de 'klassieker' op het programma heeft staan, in de Kuip tegen Feyenoord, zal coach Andries Ulderink van Jong Ajax zijn definitieve selectie met passen en meten bij elkaar krijgen. 

En precies daarin schuilt de reden, waarom de talenten van Ajax dit seizoen zo wisselvallig presteren. Een 14e plaats op de ranglijst, met 13 punten uit 11 duels is het resultaat van het spelen van wedstrijden in telkens verschillende samenstelling. Zo werd vrijdag met een erg jong team verloren van VVV Venlo (3-0), maar versloeg Jong Ajax de week ervoor Fortuna Sittard met 3-0. Spits Hendriks was verantwoordelijk voor alle drie de Amsterdamse treffers. Ook FC Dordrecht werd op eigen veld verslagen met 0-1, maar van Achilles '29 werd verloren (2-1). 

Afgelopen seizoen was de wedstrijd tussen Jong Ajax en MVV op de Toekomst als binnen 14 minuten beslist. Sven Braken tekende in de 5e minuut voor de 0-1, waarna Jordy Croux en Niels Vorthoren met doelpunten in de 12e en 14e minuut de wedstrijd in het slot gooiden. Jong Ajax maakte nog wel een treffer. Vissie passeerde in de laatste minuut doelman Hobie Verhulst. 

Vrijdagavond zal de selectie van MVV Maastricht wellicht aangevuld worden met spits Thomas Verheydt. De boomlange Hagenees raakte in de voorbereiding geblesseerd en moet zijn debuut voor MVV Maastricht in een officiele wedstrijd nog maken. Hij onderging afgelopen week wederom een intensieve test, waaruit bleek dat de spits weer in staat moet zijn om aan te sluiten bij de wedstrijdselectie en trainde dan ook volop mee. 

Dat laatste is nog niet weggelegd voor Nick Kuipers, die revalideert van zijn knieblessure. Nick is overigens niet de enige die vrijdagavond zal ontbreken op het wedstrijdformulier. Ron Elsen kan niet beschikken over Shermar Martina, die een lichte hersenschudding opliep tijdens de training. Jordi Baur kampt met een lichte blessure. Hij is dan ook een vraagteken in de selectie van de rood-witten.

MVV Maastricht bevindt zich momenteel in een brede middenmoot, waarvan de hoogstgeplaatste club FC Emmen is met 17 punten. Achilles '29 heeft 11 punten en sluit de middenmoot af op de 15e plaats. MVV Maastricht neemt met 15 punten momenteel de 10e plaats in. Een overwinning op Jong Ajax zou betekenen dat de Sterrendragers het vizier naar de (sub)top kunnen richten, maar bij een gelijkspel of een nederlaag komt de onderkant van de 'grauwe' middenmoot in zicht.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners