20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

MVV Maastricht op bezoek in Den Bosch

voetbal

MVV Maastricht op bezoek in Den Bosch

Donderdag 20 november 2014

Voor het team van trainer Ron Elsen staat vrijdag 21 november aanstaande de uitwedstrijd in en tegen Den Bosch op de agenda. In de Vliert mogen de Sterrendragers aantonen dat de week rust in de competitie hen goed heeft gedaan en dat de zeperd tegen Belgische eersteklasser Waasland-Beveren (0-6) een incident was waar men de nodige leerpunten uit heeft getrokken.

De weinig florisante positie op de algemene ranglijst waar de ploeg zich op dit moment in bevindt, zal een positiever aanzien moeten krijgen, zeker met het oog op de beladen derby tegen Fortuna Sittard, dat zich momenteel ook in de onderste regionen ophoudt. De selectie is enigszins gehavend door blessures van Mark Veldmate, Stef Peeters en Nick Kuipers. Die laatste kan wellicht vrijdag toch aantreden in Den Bosch.

Bij FC Den Bosch hangt dit seizoen de vlag ook nog niet uit. Met vier punten meer dan MVV Maastricht staat de Bossche club weliswaar vijf plekken hoger, maar dat betekent wel nog steeds het rechter rijtje. En dat terwijl de ambities een stuk hoger zijn, zeker na de 4e plaats op de ranglijst waar de FC Den Bosch vorig seizoen op eindigde. Een probleem dat MVV Maastricht kent, speelt ook in Den Bosch: er wordt te weinig gescoord. Quekel met 5 en Ceria met 4 doelpunten zijn de "grote mannen" aan Bossche zijde. Uit de laatste zes wedstrijden werden daarnaast maar 3 punten gesprokkeld. Enkel Fortuna Sittard werd verslagen in Stadion de Vliert. Geen gemiddelde waar je een seizoen op kunt en wilt blijven bouwen.

Voor beide teams is het derhalve zaak dat er vrijdag resultaat wordt geboekt. En dus wordt het een wedstrijd waarin belangen op het spel staan. Spreken over de laatste kans om het seizoen te redden is wat voorbarig, maar er kan in Den Bosch in ieder geval een stap in de goede richting gezet worden.

De wedstrijd in Den Bosch vangt aan om 20.00 uur.

Strategische Business Partners