20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

MVV Maastricht op bezoek bij koploper NEC Nijmegen

voetbal

MVV Maastricht op bezoek bij koploper NEC Nijmegen

Dinsdag 16 december 2014

Zondag 21 december speelt MVV Maastricht in Nijmegen de laatste wedstrijd van het jaar 2014. Voordat het Kerstdiner en de oliebollen op tafel komen is eerst NEC nog gastheer in het Goffertstadion. En met die ploeg treft MVV de koploper in de Jupiler League. Voor MVV is dit dé mogelijkheid om het jaar knallend of te sluiten. De ploeg van Ron Elsen is per slot van rekening de ´underdog´ en de ploeg uit Nijmegen heeft ´alles te verliezen´.

Met die intensie zal MVV ook naar Nijmegen afreizen. Punten afsnoepen van de koploper. Daar zullen ze elders in de provincie blij mee zijn. Roda JC was namelijk afgelopen week degene die het onderspit moest delven in de onderlinge strijd met NEC om de eerste plek in de Jupiler League. De Nijmeegse ploeg won in Kerkrade met 0-1 dankzij een doelpunt van Limbombe en nam daarmee een voorsprong van zes punten op de rivaal van MVV Maastricht. Tevens zorgde NEC ervoor dat de tweede periodetitel aan de neus van Roda voorbij ging. Almere City FC was de gelukkige en eindigde in de periode als tweede achter NEC.

Met grote namen in de ploeg als Ars, Van Eijden en Jahanbakhsh heeft NEC Nijmegen een ploeg die dit seizoen kampioen móet worden. Op het middenveld stuurt een goede bekende de ploeg aan: Tom Daemen. De klasbak die 6 seizoenen voor de Sterrendragers uitkwam en daarna naar Cyprus vertrok, kwam deze zomer over van Aris Limassol. Met enkele assists en drie doelpunten is Daemen dit seizoen ontzettend belangrijk in het team van trainer Ruud Brood.

Trainer Ron Elsen zal zondag in Nijmegen kunnen beschikken over een fitte selectie. Schorsingen zijn ook niet aan de orde binnen de MVV-gelederen. De spitspositie zal wellicht weer worden ingenomen door Sven Braken, die tegen Jong Ajax Man of the Match werd.

De wedstrijd NEC Nijmegen – MVV Maastricht begint zondag om 14.30 uur. 

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners