20:00

NAC Breda

MVV Maastricht beloont zichzelf niet tegen Jong Ajax (2-2)

Vrijdag 12 december 2014

Met een 2-2 gelijkspel tegen Jong Ajax heeft MVV Maastricht een goede wedstrijd van zichzelf niet beloond met drie punten. In de 6e minuut scoorde Van Bruggen de 0-1, maar Sven Braken bracht net voor rust de stand weer op 1-1. Davy Brouwers tekende in de 59e minuut de 2-1 voorsprong aan voor de Sterrendragers, die vervolgens op jacht gingen naar de 3-1. Het was echter Jong Ajax dat scoorde via Tete: 2-2.

Na een vurige toespraak van aanvoerder Kjell Knops, waarin hij het publiek bedankte voor de steun in het jaar 2014 kon de wedstrijd beginnen. Waar het er in het begin van de eerste helft op leek dat MVV Maastricht zoals het hele seizoen de tegenstander de wil kon opleggen, leidde een vrije trap van Jong Ajax tot een snelle tegentreffer. Jo Coppens kon het schot van Hendriks nog keren in het modderige doelgebied, maar loste de bal. Verdediger Van Bruggen was er eerder bij dan Kjell Knops en werkte het leer achter de Belgische doelman: 0-1. Even later had Muric de 0-2 op de schoen, maar zijn schot eindigde aan de verkeerde kant van de paal. Even later was de eerste kans aan de andere zijde meteen de grootste voor MVV: Jordy Croux brak over rechts door en stoomde op naar de achterlijn, waar hij de bal terugtrok. Niels Vorthoren stoomde in en plaatste de bal op doel. Keeper Groothuizen was echter op zijn post en keerde het schot, waarna Vorthoren de bal nogmaals voor de voet kreeg en het scenario zich herhaalde: schot Vorthoren, redding Groothuizen. Ook de derde poging van Niels Vorthoren werd luttele minuten later verijdeld. Ditmaal was het echter een verdediger die zich voor het schot van de lange middenvelder gooide. Uit de rebound zette Marco Ospitalieri de bal voor en dacht Sven Braken het doelpunt van het jaar te maken. Zijn fantastische omhaal eindigde echter enkele centimeters over de kruising. Die zelfde Braken bracht MVV in de 42e minuut echter wel op gelijke hoogte met de bezoekers. Zijn voorzet werd van richting veranderd door een Jong Ajax-verdediger. Groothuizen zag de bal over zich heen vliegen en in het net belanden: 1-1. Twee minuten later lag de bal aan de andere kant op de stip: Kjell Knops werd er door scheidsrechter Bensch van beticht een Ajax-been geraakt te hebben in het strafschopgebied. Jo Coppens stopte de slecht ingeschoten pingel van Menig.

De tweede helft begon goed voor MVV Maastricht. Jordy Croux en Davy Brouwers hadden weer eens van positie gewisseld en zo kwam het dat Croux zichzelf vrij kon spelen op rechts en de voorzet bij Brouwers in het strafschopgebied terecht kwam. In eerste instantie nam Brouwers de bal knap op de slof, maar Groothuizen was alert. De rebound was verzilverde Brouwers wel: 2-1. Die voorsprong duurde tot aan de 72e minuut, toen slecht uitverdedigen van MVV leidde tot balbezit voor verdediger Tete. Die drong door tot de 16-meter en schoot de bal in de verre hoek achter Jo Coppens: 2-2. De beste kans voor het laatste fluitsignaal was daarna nog voor Niels Vorthoren. Een scrimmage voor het Ajax-doel leidde tot een hakballetje van Jordy Croux, de terugketsende bal kwam voor de voeten voor Vorthoren die woest uithaalde maar het doel miste. Zo bleef het 2-2 en haalde MVV Maastricht in de laatste thuiswedstrijd van het jaar 2014 een punt.

De persconferentie na afloop van het duel kun je hier bekijken.

Zondag 21 december speelt MVV Maastricht haar laatste competitiewedstrijd van het jaar in Nijmegen tegen koploper NEC. De wedstrijd begint om 14.30 uur.