20:00

NAC Breda

MVV komt net tekort in Den Bosch (2-1)

Vrijdag 21 november 2014

MVV Maastricht verloor vrijdag 21 november jl. voor de derde keer op rij. FC Den Bosch was in het eigen Stadion de Vliert met 2-1 te sterk. Maguire zorgde voor beide Boscche doelpunten, Ronald Hikspoors tekende voor de MVV-treffer.

Zoals bijna iedere wedstrijd dit seizoen was het MVV Maastricht dat de tegenstander in de beginfase van de wedstrijd overrompelde. Maar ook het bekende euvel stak wederom de kop op: de kansen die werden gecreëerd, werden niet omgezet naar doelpunten. Zo waren er twee goede kansen voor Bryan Smeets binnen de eerste tien minuten. De middenvelder had het vizier echter niet scherp genoeg afgesteld. Omdat FC Den Bosch in de eerste helft kampte met hetzelfde euvel stond de 0-0 stand ook nog bij rust op het scorebord.

Na rust was het echter al snel raak voor de thuisploeg. Een ingooi werd door enkele MVV-verdedigers verkeerd beoordeeld en de bal stuiterde voor de voeten van Magiure, die simpel binnen kon tikken via de binnenkant van de paal. Een kwartier later verdubbelde die zelfde Maguire de stand na een goede combinatie met Lurling. MVV zette vervolgens nog eens aan in de jacht op de aansluitingstreffer. Invaller Sven Braken passeerde in de 80e minuut op rechts zijn tegenstander en zette hard voor. Ronald Hikspoors zette zijn grote teen tegen de bal en zorgde daarmee voor de 2-1. In de blessuretijd was het wederom Ronald Hikspoors die voor gevaard zorgde. Zijn kopbal werd maar ter nauwernood uit het doel getikt door Heemskerk, maar arbiter Smeets beoordeelde ook dat Hikspoors in buitenspelpositie stond bij de kopbal. De 2-2 bleef derhalve uit en MVV kon onverrichter zake weer terug naar Maastricht.

Vrijdag 28 november aanstaande is het DERBYTIME. De Sterrendragers ontvangen Fortuna Sittard in Stadion de Geusselt. Zorg dat u op tijd een kaartje voor deze wedstrijd bemachtigd, want de kassa's zijn op de wedstrijddag gesloten. Kijk voor meer informatie op www.mvv.nl/tickets De wedstrijd start om 20.00 uur.