20 april
18:45
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

VS
logo Willem II

Willem II

MVV in gevecht met FC Dordrecht om subtopplek

voetbal

MVV in gevecht met FC Dordrecht om subtopplek

Donderdag 24 september 2015

Vrijdag 25 september gaat MVV Maastricht het gevecht aan met FC Dordrecht om een plekje in de subtop van de Jupiler League. De Dordtenaren komen op bezoek in Stadion de Geusselt als nummer 10 van de Jupiler League met 10 punten uit 7 wedstrijden. MVV vindt zichzelf 3 plekken hoger terug op de ranglijst, maar heeft evenzoveel punten als de bezoekers. Het doelsaldo van de Maastrichtenaren is echter beter. De winnaar van de wedstrijd mag naar boven kijken en krijgt de top van de Jupiler League in het vizier. De verliezer zakt terug naar de grote middenmoot. 

FC Dordrecht is de tweede degradant uit de Eredivisie die MVV Maastricht achtereenvolgens in De Geusselt treft. Na het gelijke spel tegen NAC Breda, twee weken geleden, komt nu de nummer 18 van vorig seizoen op bezoek. Fc Dordrecht zag de selectie, na de degradatie, een gedaanteverwisseling ondergaan. Dure krachten als Kurto, Ojo, Ten Voorde en Alisic vertrokken. Veelbelovende nieuwe krachten als Lumu, Gravenberch, Chacon en Daniëls kwamen daarvoor terug. 

Dat leidt tot wisselende resultaten in de competitie tot nu toe. Zo legde FC Dordrecht Fortuna over de knie. In Sittard won de ploeg van Harry van den Ham met 0-5. Ook FC Eindhoven werd knap geklopt: 3-1. Daarnaast staat de monsternederlaag, uit bij NAC Breda: 7-0 en het verlies tegen koploper FC Volendam 1-3. 

Morgen treft FC Dordrecht een getergd MVV Maastricht. Tegenover de overwinning van de Dordts club, afgelopen dinsdag in de beker (0-2 bij SC Feyenoord), staat namelijk het gelijke spel en de uitschakeling na strafschoppen van de Maastrichtenaren. MVV verloor met 5-4 in de strafschoppenreeks, na in de reguliere speeltijd én de verlenging niet verder te zijn gekomen dan een 1-1 tegen Topklasser vv Capelle. 

MVV-trainer Ron Elsen ziet zijn geblesseerde jongens Thomas Verheydt, Nick Kuipers, Jo Coppens en Prince Rajcomar wel vooruitgang boeken, maar allen zullen nog niet aan de wedstrijdselectie kunnen worden toegevoegd. Dat betekent dat de basiself waarschijnlijk zal bestaan uit de elf spelers die jl. vrijdag in Almere een 0-3 overwinning wisten te behalen. Shermaine Martina en Emmo Güvenç zullen dan, ten opzichte van dinsdag, weer op de bank plaats moeten nemen. 

Deze voor beide ploegen heel belangrijke wedstrijd start vrijdagavond om 20.00 uur.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners