logo De Graafschap

De Graafschap

MVV heer en meester tegen VVV maar vergeet te scoren (0-0)

Zaterdag 13 september 2014

In het eigen Stadion de Geusselt was MVV Maastricht vrijdag 12 september jl. superieur aan provinciegenoot VVV Venlo. Het enige euvel dat de Maastrichtenaren parten speelde was dat er niet gescoord werd door de rood-witten. De einduitslag van de wedstrijd was derhalve 0-0.

VVV Venlo startte met 2 nieuwe aanwinsten in de basis in Maastricht. Platje en Buwalda waren door trainer Maurice Steijn geselecteerd om aan de aftrap te verschijnen. Achterin verving Buwalda de geschorste Promes. Door de schorsing van keeper Mäenpää stond ook oude bekende Wintjens vanaf de eerste minuut op het veld. Aan alles was echter te zien dat het elftal uit Venlo niet op elkaar ingespeeld was. MVV Maastricht maakte daar gretig gebruik van en had na 3 minuten al met 3-0 voor kunnen staan. Mark Veldmate (bal achter standbeen én schot op doel), Bryan Smeets (kopbal) en Jordy Croux konden de lange Wintjens echter niet passeren. MVV speelde frivool en met veel druk naar voren. VVV kwam niet van de eigen helft en beperkte zich tot het wegwerken van de bal, die echter net zo hard weer terugkwam. Voornamelijk over de vleugels kwam veel dreiging. Met name Jordy Croux was tegenstander Joppen vaak veel te snel af. Op de andere vleugel kwam Davy Brouwers ook enkele keren goed door. Diezelfde Davy Brouwers moest echter in de 27e minuut van de wedstrijd nadat hij een kuitblessure opliep. Hij werd vervangen door Sven Braken. Stef Peeters draaide even later een vrije trap richting kruising, maar Wintjens dook de bal uit de winkelhaak. Dat deed hij kort voor rust nogmaals toen een kopbal van Mark Velmate op de handen van Balkenstein leek te vallen, de scheidsrechter echter geen strafschop gaf, maar Niels Vorthoren het leer richting kruising werkte. In de tegenstoot kreeg VVV Venlo de eerste kans van de wedstrijd: een kopbal van Balkenstein uit een corner zeilde naast het doel van keeper Jo Coppens, die tot dat moment nog niet in het spel was betrokken.

In de beginfase van de tweede helft kroop VVV Venlo iets uit haar schulp. Dat leidde al vrij snel tot het enige wapenfeit van de Venlonaren in het tweede bedrijf: een schot van 25 meter van rechtsback Joppen werd door Jo Coppens eenvoudig klem gepakt. Het leek het startschot voor een nieuwe vlaag van aanvallen van de Sterrendragers. Niels Vorthoren kopte de bal via een verdediger over. Een voorzet van Marco Ospitalieri werd ter nauwernood door Buwalda weggewerkt. Altheer pakte ondertussen op schlemielige wijze twee keer geel en VVV Venlo kon met 10 man verder. De grootste kans van de wedstrijd werd in de 86e minuut door Jordy Croux om zeep geholpen. De Belgische vleugelspeler kreeg de bal op maat van Sven Braken maar in plaats van met rechts af te ronden, zette Croux zijn linkervoet tegen de bal die rakelings voorlangs vloog. Het was tekenend voor de wedstrijd: goed spel van MVV, maar geen doelpunten. Het zal VVV Venlo een zorg zijn: een kansloze wedstrijd spelen en toch een punt meenemen naar Venlo... Trainer Ron Elsen kon na de wedstrijd kort zijn over zijn ploeg: "we hebben een fantastische wedstrijd op de mat gelegd, maar we laten het na om te scoren. VVV Venlo liep de hele wedstrijd achter ons aan, we waren gewoonweg de baas op het veld. Dat moeten we bekronen met drie punten. Helaas is dat er maar één geworden."

MVV Maastricht zal moeten trachten de scherpte in de afwerking te verbetern. Aanstaande vrijdag 19 september is De Graafschap namelijk alweer te gast in Stadion de Geusselt. De wedstrijd tegen de Superboeren start om 20.00 uur.