26 april
20:00
logo De Graafschap

De Graafschap

VS
logo MVV Maastricht

MVV Maastricht

MVV gaat op zoek naar tweede uitoverwinning van het seizoen

voetbal

MVV gaat op zoek naar tweede uitoverwinning van het seizoen

Donderdag 27 augustus 2015

Vrijdag 28 augustus 2015 staat voor MVV een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma. In het Jan Louwers Stadion willen de mannen van trainer Ron Elsen de goede reeks van de afgelopen twee wedstrijden (1-3 winst op FC Oss en 1-0 winst op Telstar) doorzetten.

FC Eindhoven kende afgelopen seizoen een goed seizoen door de tweede plaats te behalen. Na de uitschakeling in de Play-offs door FC Volendam zijn er enkel bepalende figuren vertrokken.  Naast de overstap van succestrainer Jean-Paul de Jong naar FC Utrecht vertrokken ook Tom Muyters, Jens van Son, Norichio Nieveld, Branco van den Boomen en Joey Sleegers naar een andere club.

Onder de nieuwe hoofdtrainer Mitchell van der Gaag wil de club een plek in de top vijf halen. Dit moet gebeuren met een behoorlijk jonge en onervaren groep. Van de nieuwkomers hebben enkel de teruggekeerde Ruud Swinkels en de van De Graafschap overgenomen Milan Massop al genoeg ervaring in het betaald voetbal. Andere nieuwkomers, zoals Rick van der Struis (Feyenoord-jeugd), Stijn Lamers (PSV-jeugd)  en de jonge Belgen Jari Vandeputte en Dario Van den Buijs, die in hun thuisland bekend staan als grote talenten, zijn relatief onbekend. Bovendien heeft FC Eindhoven deze week ex-Chelsea contractspeler Marko Mitrovic gecontracteerd. 

De gastheren uit Eindhoven zullen willen stijgen op de ranglijst. FC Eindhoven staat na een gelijkspel, een winstpartij en twee verliespartijen met vier punten op de veertiende plek. MVV heeft twee punten meer en staat hiermee op de achtste plaats.

MVV en Eindhoven speelden op 25 juli jl. een oefenwedstrijd op het kunstgras in De Geusselt. MVV was die wedstrijd niet de mindere, maar verloor de wedstrijd met 1-2. De Sterrendragers zullen gemotiveerd zijn om zich te revancheren voor die oefenwedstrijd. Ron Elsen kan nog steeds niet beschikken over de geblesseerden Nick Kuipers en Thomas Verheydt, maar de nieuwe aanvaller Santiago Palacios is wel speelgerechtigd.

De wedstrijd zal om 20.00 uur beginnen en staat onder leiding van scheidsrechter Gerrets.

Misschien ook interessant

Strategische Business Partners