logo De Graafschap

De Graafschap

MVV gaat met 2-0 onderuit in Venlo

Woensdag 29 oktober 2014

De bekerderby tussen VVV-Venlo en MVV Maastricht is geëindigd in een 2-0 overwinning voor de Venlonaren en zo gaan zij verder richting de 4e ronde van het KNVB Bekertoernooi.

In het eerste kwartier begon MVV sterk. Jordy Croux werd veelvuldig gevonden en die gaf een aantal voorzetten waar wat kleine kansen uit voortkwamen. Helaas kon MVV in de sterke openingsfase geen doelpunt maken en kantelde de wedstrijd in het voordeel van VVV. In de38e minuut kwam VVV op voorsprong uit een goed uitgespeelde aanval vanaf de rechterflank. Uiteindelijk was het Vito van Crooy die de bal binnenschoot achter doelman Coppens. Een aantal kleine kansen volgden tot aan de rust maar echt gevaarlijk werden beide teams niet meer.

In de tweede helft begon MVV opnieuw sterk. Het was hét moment om te scoren, maar opnieuw bleef het doelpunt uit. MVV bleef het betere van het spel hebben, maar slaagde er daarna niet meer in echt door te drukken. De 2-0 van Melvin Platje viel vrijwel uit het niets, maar voelde als een dolksteek voor de ploeg van Ron Elsen.

In de laatste fase probeerde trainer Ron Elsen nog de aansluitingstreffer te forceren met het inbrengen van Ronald Hikspoors voor aanvoerder Kjell Knops. Bryan Smeets werd op het middenveld steeds gevonden en Jordy Croux leverde een groot aantal voorzetten. Wimilio Vink was nog een keer dichtbij een doelpunt, maar het mocht niet baten. Helaas heeft MVV zichzelf opnieuw niet beloond en zal het zich moeten richten op de competitie waar aanstaande vrijdag de punten moeten worden gepakt tegen SC Telstar.